Kinder-hotspot; avonturenpark Valdeludo!

Ben je nog op zoek naar een super leuk dagje uit met de kinderen tijdens deze laatste weken van de zomervakantie (of daarna natuurlijk)? Avonturenpark Valdeludo in het Limburgse Echt is echt een aanrader!

Jullie zullen het denk ik waarschijnlijk ook zo ervaren, maar wanneer je een dagje met kinderen op pad wilt moet je je portemonnee voortaan toch aardig opentrekken. Alleen al de entree van een dierentuin of pretpark is behoorlijk prijzig en dan ben je alleen nog maar binnen. Voor een keer niet erg, maar soms wil je gewoonweg niet zoveel uitgeven. En ook dat kan hoor! Er zijn hele goede alternatieven. Zo zijn wij vorige week met vrienden een dag op pad geweest naar een betaalbaar park, namelijk naar avonturenpark Valdeludo. En ik kan je wel zeggen, het was echt super leuk! Niet alleen de kinderen waren enthousiast maar ook als ouder is het daar prima vertoeven.

Avonturenpark Valdeludo is een buitenspeelpark, maar niet zomaar eentje. Je kan er heerlijk klimmen en klauteren op vele gebieden. Zo is er een hoogteparcours die door kinderen vanaf 8 jaar gedaan kan worden, maar ook voor volwassenen is deze behoorlijk pittig. Naast deze klimactiviteit is er nog veel meer te beleven zoals, kinderkartbaan, outdoor lasergamen, bungee trampolines, tubingbaan, (trap)quadbaan en bmx baantje. Naast deze grotere dingen kan je je ook helemaal uitleven in het bouwen van hutten, is er een uitkijktoren, kan je met touwen zwieren en zijn er verschillende klimtoestellen. En dan heb ik nog steeds niet alles gehad. Gewoon teveel om op te noemen eigenlijk. Op verschillende plekken zijn bankjes en picknickplekken om ook voor de innerlijke mens te zorgen of even uit te rusten na het gespeel. Op het terrein staan verschillende foodtrucks, waardoor je ook meteen een hele leuke sfeer krijgt, vind ik zelf.

In deze moderne tijd kan ik zeggen dat ik het heerlijk vind om de kinderen een dagje basic te laten ravotten op een plek als deze. Ja, je moet natuurlijk wel een dag uitkiezen waarop het droog is. Dat is echt wel een vereiste. Wij hadden naast het droge weer ook het geluk dat het geen drukke dag was, dus de kids konden zonder wachttijden van de ene naar de andere activiteit rennen of zolang ze wilden op de bungee trampoline blijven springen. Top dus.

Nu even de praktische dingen op een rijtje. De entree van avonturenpark Valdeludo is € 9,95 (kinderen vanaf 90 cm en volwassenen). Wanneer je online je kaartje bestelt is deze zelfs 1 euro goedkoper. Koffie en thee is voor volwassenen gratis en voor 2,50 kan je gehele dag onbeperkt frisdrank halen. Je kan er verder ook nog kleine dingen kopen om te eten zoals een tosti, friet, snacks ,chips en appeltaart. Enige kleine minpuntjes; ook de wespen hadden hun favoriete plekjes daar gevonden en niet alle klimtoestellen of bmx fietsen waren even nieuw . Maar over het algemeen prijs kwaliteit was dit een top dagje uit voor kinderen en volwassenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *