Food Lunch Ontbijt

Knapperige crackers!

Hoe cool is dit! Zelf crackers maken. Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt om zelf te maken maar super cool is het zeker wel. Het stond in ieder geval al een tijdje op mijn ‘bak-food-bucket-list-ding-iets’. Kan je me volgen? Het komt gewoon erop neer dat ik het al lang eens zelf wilde maken; Crackers! Laatst was het zover en maakte ik deze crackers bomvol zaden en pitten. En jawel, meteen in 1 keer raak! Ze zijn geweldig lekker. Dat vonden ook verschillende mensen om me heen die meteen wilde proeven en die stiekem al het recept gekregen hebben van me ;). Maar na vandaag kan ook jij ze gaan maken!

Wat heb je nodig? (ongeveer 10 crackers)

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 180 ml water
  • 1 tl zout

Hoe maak je het?

Meng alle zaden, zout en water (kortom, alle ingrediënten) in een kom en laat dit minimaal een half uurtje staan.

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed meteen een bakplaat met bakpapier.

Roer na een half uurtje alles goed om. Je ziet dat al het water inmiddels is opgenomen door de pitten en zaden.

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak van het geheel een rechthoek. Leg nog een vel bakpapier er bovenop een maak alles egaal en plat met of je handen of een deegroller. Verwijder nu het bovenste bakpapier vel en schuif alles voor ongeveer 25 minuutjes de oven in.

Snijd daarna de crackers in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Mochten de crackers nog iets nattig zijn dan kan je ze een keertje omdraaien en nog eens 5 minuutjes in de oven bakken. Hierdoor wordt de onderkant ook mooi droog en knapperig.

Eet ze vervolgens diezelfde dag of kort in de dagen erna op. Dan zijn ze namelijk nog het knapperigst. Mocht de hoeveelheid dan teveel voor je zijn dan maak gewoon de helft! Zo simpel is het.

Veel plezier met het maken en opeten!

Bron https://brendakookt.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply