Food

Koek met jam

Stop! Krijg je bezoek en wil je snel wat bakken voor bij de koffie of thee? Ik heb een super makkelijk recept wat echt iedereen zo heeft gemaakt, ook diegene die geen bakhelden zijn. Geloof je het niet? Neem de proef op de som en probeer het uit!

Wie mijn blog volgt weet dat ik veel gezonde recepten plaats de laatste maanden. Dit recept valt niet onder het kopje ‘healthy’ maar een keer zondigen moet ook zeker kunnen toch? Blijf genieten van gezonde baksels en soms ook minder gezonde ;). Lijkt me een prima plan.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram jam naar keuze

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.

Roer suiker en bloem door elkaar en voeg vervolgens de boter in blokjes eraan toe, samen met de vanille extract. Mix dit alles goed door elkaar. Je kan dit het beste eerst met een elektrische mixer doen en daarna kneed je het deeg nog met de hand totdat je een kruimelig deeg hebt.

Doe 3/4 van het deeg in het bakblik en druk dit stevig aan. Verdeel nu de jam over de bodem maar laat rondom een klein randje vrij. Nu verspreid je rest van het deeg in de vorm. Dit hoef je nu niet aan te drukken.

Bak de koek nu 60 min in de oven. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snij heb daarna in ongeveer 16 stukjes.

Bron: Laura’s bakery

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply