Zoet

Kruidnoten fudge

HELPPP!!! Ik kom tijd tekort om nog voor as donderdag 5 december alle lekkere sinterklaas lekkernijen te maken die ik tegenkom. Zucht… Het is gewoon teveel! Maar afgelopen weekend is het me toch weer gelukt om wat recepten te testen en jawel hoor, deze kruidnoten fudge was het meer dan waard om nog met jullie te delen. Een mooie variant op mijn eerder verschenen blog van de gewone homemade fudge. Ook dit is weer een super makkelijk en snel recept dus ook jij kan dit nog voor 5 december maken. Hou er wel rekening mee dat hij ongeveer 3 uur moet opstijven dus plan het maken ervan goed vooraf in!

Wat heb je nodig? (40-45 stukjes fudge)

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
  • 340 gram pure chocolade
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 150 gram kruidnoten
  • evt nog wat schuddenbuikjes als topping

Hoe maak je het?

Bekleed een bakvorm of (oven)schaal van ongeveer 16 x 24 cm met bakpapier.

Doe de gecondenseerde melk en chocolade in een pannetje en verwarm dit op een laag vuurtje. Als dit alles bijna egaal is voeg je de speculaaskruiden toe. Roer tot dit goed is opgenomen.

Als alle chocolade nu gesmolten is voeg je de kruidnoten toe. Hou wat kruidnoten apart voor de topping. Roer de kruidnoten goed en vlot door het mengsel heen en stort dit dan in je bakvorm.

Gebruik een spatel om alles gelijk te verdelen en strooi de overgebleven kruidnoten en eventueel schuddenbuikjes over het geheel heen. Druk dit iets aan.

Zet de schaal een uurtje op het aanrecht en vervolgens in de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij stevig genoeg om er blokjes van te snijden.

Dat is alles! Ik zei het je toch, dat het een makkelijk recept was. Dit kan echt iedereen. Dus twijfel niet en maak deze heerlijke fudge. Het is echt enorm lekker. Geloof mij!

Bron: Laura’s Bakery https://www.laurasbakery.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply