
WOW, wat zijn deze repen echt geweldig en fris! Ook al laat het weer ons deze zomer erg in de steek, met deze heerlijke lemon bars voel je de zomer toch een beetje in je. Meer hoef ik er ook eigenlijk niet over te zeggen. De formule van Zin in Anders geldt ook hierbij weer; makkelijk om te maken (ook voor jou als niet bakker dus!) met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Doe jij weer mee? Lijkt mij top.
Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- 175 gram (room)boter
- 75 gram suiker
- 200 gram poedersuiker
- 2 citroenen
- 4 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
Hoe maak je het?
Als eerste start je, off source, met de oven. Verwarm deze voor op 175 graden.
Kneed 175 gram bloem (dus niet alles!) samen met de boter, suiker en een snufje zout totdat je een kruimelig deeg hebt.
Pak een bakvorm van 20 x 20cm erbij en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het deeg erin en druk alles goed aan.
Bak dit in het midden van de oven zo’n 20-25 minuutjes.
Rasp en pers in de tussentijd beide citroenen uit. Meng de citroenrasp en -sap met de poedersuiker, eieren, de rest van de bloem en het bakpoeder tot een glad mengsel.
Giet deze vulling over de gebakken bodem en zet de vorm nog zo’n 35-40 minuutjes in de oven.
Laat daarna alles helemaal afkoelen. Bestrooi met wat extra poedersuiker, snijd ze in gelijke stukken en klaar is je lekkernij! Zalig, zouden de belgen onder ons zeggen ;). Enjoy!


Bron: Chickslovefood
No Comments