
Lemon curd fans opgelet! Ik heb een te lekker recept voor je met lemon curd in combinatie met croissantdeeg. Leuk en vooral lekker op de ontbijttafel tijdens het komende paasweekend. Mmmm, zo lekker…
Ik weet uit betrouwbare bron dat mijn eerdere chocoladeboord en kaneelbroodjes nog steeds in de smaak vallen bij vele van jullie (of jullie kids;)). Het kan dan maar eens zo zijn dat je deze variant ook zeker lekker gaat vinden dus. Proberen waard toch?
Wat heb je nodig? (ongeveer 12 rolletjes)
- 1 rol croissantdeeg (voor 6 grote crossaints)
- 1 portie/potje lemon curd (zelfgemaakt of kant en klaar)
- poedersuiker
- amandelschaafsel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de croissantdeeg beschreven staat.
Rol het croissantdeeg uit en duw met je vinger het deeg bij de stippellijntje dicht zodat er geen gaatjes meer te zien zijn.
Besmeer het deeg met lemon curd en bestrooi het met amandelschaafsel.
Rol nu het deeg vanaf de lange kant voorzichtig weer op. Snijd de rol deeg in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Leg de croissantrolletjes in ingevette muffinvormpjes en bak alles ongeveer 10 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


Geniet ervan!
Bron: Lekker en simpel
No Comments