Food Zoet

Mini aardbeien slofjes

Het is FEEST!!!! Zin in Anders bestaat vandaag precies 4 jaar. Zo fijn om te merken dat de stap die ik toen heb gezet me altijd nog zo blij maakt. Ik blijf dus gewoon lekker doorgaan met dit 3e kindje van me.

Bij feest hoort natuurlijk een lekker gebakje. Nou en die heb ik voor je! Afgelopen week heb ik de stoute schoenen aangedaan en iets gebakken wat al lang op mijn lijstje stond. Namelijk deze lieve mini slofjes! En weet je wat? Het was helemaal niet moeilijk en ze waren echt enorm lekker! Zooo lekker zelfs, dat de laatste overgebleven sloffenbodempje al door Koen opgegeten was voordat ie gedeeld kon worden. Haha. Kortom, de vraag hier in huis is of ik ze heeeeel snel weer kan gaan maken.

En denk je nu, ja maar Carlijn, ik heb geen sloffenvormpjes. Geen probleem. Je kan ze ook prima maken met ronde bakringen of in bijvoorbeeld muffinvormpjes. Denk niet te moeilijk en pak net wat jij aan vormpjes in huis hebt. Alleen even goed kijken of je dan eventueel de oventijd iets moet inkorten.

Wat heb je nodig? (8 minislofjes)

  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 40 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 eierdooier
  • 1/4 citroen, rasp
  • snufje zout
  • 75 amandelspijs
  • 1/2 ei
  • topping naar keuze bijvoorbeeld: banketbakkersroom, aardbeien, poedersuiker.

Hoe maak je het?

Doe de bloem, bakpoeder, boter, suiker, basterdsuiker, eierdooier, citroenrasp en zout bij elkaar en kneed alles tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en verpak deze in huishoudfolie. Laat het deeg nu minimaal 1 uur in de koelakst rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden (liefst boven- en onderwarmte)

Meng ondertussen het halve ei met de amandelspijs met het doel de spijs iets dunner, vloeibaarder te maken. Zet dit even apart. Leg een bakplaat vast klaar met daarop bakpapier.

Rol het deeg uit op een bebloemd aanrechtblad tot een palk van 5 mm dikte. Druk met een sloffenvormpje 8x de vorm uit het deeg. Vet de overige vormpjes in en leg deze op de bakplaat. Leg vervolgens de deegplakjes ieder in een sloffenring.

Doe de spijs in een spuitzak en spuit deze over het midden van de deegplakjes. Zorg dat de randen van het deeg vrij blijven van spijs zodat deze mooi kunnen rijzen tijdens het bakken.

Bak nu de vormpjes 20 minuten in de oven. Hou ze wel vanaf 15 minuten goed in de gaten. Elke oven is namelijk anders en het is zonde als ze te hard worden.

Verwijder na het bakken meteen de sloffenringen en laat de slofjes geheel afkoelen.

Daarna is het tijd voor de topping. Je kan ze net als ik afmaken met banketbakkersroom, aardbeien en bestuiven met poedersuiker (en voor de liefhebber met een dotje slagroom), maar je kan ook kiezen voor gekarameliseerde peer of iets met bosvruchten. Net wat jij lekker vindt.

Mijn feestje is jouw feestje. Have fun! Op naar weer een mooi jaartje erbij voor Zin in Anders!

Liefs

Bron: https://rutgerbakt.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply