Food Ontbijt Zoet

Mini ontbijt appeltaartje

Yeah, wat word ik blij van foto’s zoals bij deze blog! Een taartje als dit presenteren op een geweldig bordje maakt je ontbijtje alleen maar lekkerder. Ik start de dag dan meteen met een positievere vibe. Echt, bij mij werkt dit! Bij jou misschien ook. Gewoon even testen zou ik zeggen.

Maar dan terug naar het ontbijtje zelf. Wat een heerlijk ontbijt appeltaartje! Wow. De bodem maakte ik de avond ervoor zodat je binnen no time (race against time phrase) de rest gemaakt hebt de ochtend erna. Wat kwark erop en appeltjes bakken in een pannetje en klaar ben je. Net zo snel als dat je een boterham met kaas klaarmaakt.

Wat heb je nodig? (4 taartjes)

  • 200 gram havermout
  • 1 banaan
  • 100 gram appelmoes
  • 2 eieren
  • 3 tl speculaaskruiden.

Topping:

  • 200 gram kwark
  • 2 a 3 appels
  • 2 tl kaneel
  • 1 kneepje honing
  • evt. walnoten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Als eerste maak je het deeg door de havermout, speculaaskruiden, eieren, banaan en appelmoes te mengen in een keukenmachine.

Maak nu 4 ronde hoopjes deeg. Dat kan d.m.v. een bakring zijn of gewoon uit de hand met een lepel.

Mak het deeg in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat alles goed afkoelen.

Snijd de appeltjes in blokjes en bak ze samen met de honing en kaneel in een pannetje. Hak evt. de walnoten fijn.

Verdeel de kwark over de bodempjes en top af met de appelstukjes en evt. walnoten.

Smullen maar! Mocht je ze niet alle 4 meteen opmaken. Je kan de bodempjes zelf ook prima invriezen voor een andere keer.

Bron: leuke recepten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply