
Nu ik deze blog begin te schrijven heb ik mezelf net getrakteerd op dit verrukkelijke mini PAAStaartje. Hmmm wat een verwennerij…
Dit mini paas gebakje is dan ook meteen het voorzetje van de nieuwe themamaand die as vrijdag begint! YEAH! De themamaand DECEMBER BORREL BITES was jullie (en ook mijzelf) zo goed bevallen dat het hoog tijd wordt voor een nieuwe reeks. Daarom kan ik nu onthullen dat de komende 4 weken gebombardeerd worden als themamaand; HAPPY EASTER BITES! De komende 4 vrijdagen zal ik steeds recepten met jullie delen die echt onmisbaar zijn tijdens je paaslunch/brunch met je gezinnetje, familie of vrienden. Ze zijn stuk voor stuk echt super lekker!!! Geloof mij maar.
Genoeg gekletst en terug naar dit heerlijke PAAStaartje. Hier komt het recept.

Wat heb je nodig? (14 stuks)
- 125 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 150 gram bloem
- ongeveer 5 el caramelsaus (of Dulce de leche)
- 14 paaseitjes
- mini muffinvorm
Hoe maak je het?
Doe boter, poedersuiker, vanille-extract en bloem in een kom en kneed het tot een mooi deeg. Verpak dit deeg in folie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
Vet je min muffinvorm in met olie, boter of bakspray. Verdeel het deeg in 14 delen. Maak van ieder deel een balletje en druk dit plat in iedere holte van je mini muffinvorm. Zorg ervoor dat er aan de binnenkant een kuiltje zichtbaar is. Snijd overtollig deeg aan de bovenkant voorzichtig weg.
Bak de taartjes in 14 minuten gaar in de oven (175 graden).
Als je de mini taartjes uit de oven haalt zul je zien dat de kuiltjes grotendeels weer dicht zijn. Gebruik een klein lepeltje om er weer een kuiltje in te maken. Doe dit wel direct nadat ze uit de oven zijn, anders harden ze uit en lukt dit je niet meer.
Haal de gebakjes na een paar minuten uit de vormpjes en verplaats ze naar een rooster.
Wanneer de taartjes geheel zijn afgekoeld kun je ze vullen met caramelsaus, ongeveer een theelepel per taartje. Plaats bovenop een paaseitje.


Mocht je na het lezen van dit recept denken, hoe kom ik nu aan caramel? Caramelsaus is echt niet moeilijk om zelf te maken. Ik heb zelf bij dit gebakje Dulce de leche gebruikt. Super lekker! Niet moeilijk dus, alleen heb je wel de tijd (min 3 uur!) nodig. Benieuwd hoe je dit maakt?https://www.laurasbakery.nl/dulce-de-leche/ Wil je geen 3 uur besteden aan het maken van caramelsaus? Het kan ook sneller. Kijk voor dit snelle en eenvoudige recept op https://www.laurasbakery.nl/snel-en-eenvoudig-karamel-maken/
Zie ik je vrijdag weer hier op Zin in anders? Deal! Tot dan!
No Comments