M&M koeken

Hier in het zuiden zit de vakantie er al weer op maar andere delen van Nederland zitten ze juist nu middenin de vakantiemodus. Hoe leuk is het dan om met de kinderen de keuken in te duiken voor heerlijke koeken. Of zoals het bij mij vorige week het geval was; kom je thuis na het werken en hebben je kinderen zelf deze koeken als verrassing gemaakt. Geweldig leuk EN echt heeeeerlijk! Leuk dus om in de vakantie te maken, op een vrije woensdagmiddag, weekend of eigenlijk……..altijd!

Ben je fan van dit soort koeken? Dan moet je ook zeker eens kijken naar mijn eerdere post van deze chocolade chip cookies.

Wat heb je nodig? (16 koeken)

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram M&M’s + extra voor versieren

Hoe maak je het?

Mix in een kom de boter en suiker tot een romig geheel.

Voeg het ei en vanille extract toe en blijf mixen totdat alles geheel is opgenomen.

Nu de bloem, zout en baking soda toevoegen en mengen tot het een stevig koekdeeg is geworden.

Doe de M&M’s erbij en kneed ze goed door het deeg.

Maak een grote bal van het deeg en verpak het in folie. Laat het minimaal een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm nu de oven voor op 170 graden.

Pak hierna het deeg er weer bij en verdeel alles in 16 gelijke stukjes deeg. Draai bolletjes van elk stukje deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Druk in elk bolletje deeg nog een paar M&M’s.

Bak de koeken 10-12 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.

Zijn de koeken klaar? Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om ze geheel koud te laten worden.

Bewaren kan je ze 1 week lang in een afgelopen bakje.

Bron: Het laura’s bakery kinder bakboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *