Mugcake met blauwe bessen

Nu we zo tussen Sinterklaas en Kerst zitten is het tijd om even lekker terug te gaan naar de basis. De basis van balans en lekker gezond eten. Zo start je heerlijk de dag met deze mugcake met blauwe bessen. Te maken in een kopje of gewoon ovenbestendig schaaltje. En laat je niet afschrikken door de tijd die het in de oven moet, binnen het drukke ochtendritueel van jou en je gezin. Durf dit eens om te gooien, maak als eerste dit ontbijtje en in de tussentijd dat het in de oven staat, kan jij je klaarmaken voor de rest van de dag. Of verwen jezelf hiermee in een vrij weekend. Dat kan natuurlijk ook. Waar je ook voor kiest, maak het gewoon eens. Het is echt genieten zo’n heerlijk warm ontbijtje tijdens deze dagen.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 4 el havermout
  • half kopje amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 1 banaan
  • kaneel (naar smaak toevoegen)
  • 1 ei
  • klein beetje honing
  • handje blauwe bessen

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden en vet je mok of schaaltje in.

Prak de banaan en mix dit met alle overige ingrediënten goed door elkaar in een mok of ovenbestendig schaaltje.

Zet de mok of schaaltje 25 minuutjes in de oven.

Als de mugcake klaar is kan je de mok of schaaltje omkeren op een bord en genieten van een dit omgekeerde taartje of je eet het gewoon zo uit het kopje of schaaltje. Maak het extra lekker met klein een beetje kwark of griekse yoghurt.

Smakelijk ontbijtje! x

Bron: https://vivonline.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *