Uncategorized

Musthaves voor in je tuin

Wat heerlijk is het dat de zomer is begonnen en wat een top dagen hebben we al gehad! Echt weer om lekker lang buiten te zijn, in een tuin die naar wens is.  Zelf blijf ik in mijn hoofd continu bezig met de inrichting van ons huis en nu is natuurlijk de tuin aan de beurt. Een uitdaging is het wel, om van alles een geheel te maken, of wat stylistes dan vaak zeggen: “binnen verbinden met buiten”. Om hier mee aan de slag te gaan heb ik voor jullie 5 musthaves op een rijtje gezet om een fijne zomerse sfeer te creëren in je tuin.

Loungeplek

Wat in iedere tuin zeker niet mag ontbreken is een heerlijke loungeplek. Het maakt niks uit of deze nu groot of klein is. Genieten is het echt, wanneer je je soms even uit de hectiek van alle dag kan stappen en kan relaxen met een heerlijk glas verse muntthee (verse munt uit eigen tuin!!!) of met een heerlijk glas wijn. Fijne muziek, tijdschrift of een boek erbij; ik zeg: “niks meer aan doen”.

Ons loungeplekje is klein maar heel fijn. Het is gemaakt van overgebleven steigerhout. Als je nog geen loungeplek hebt dan kan je deze ook heel makkelijk creëren door bijvoorbeeld 1 of 2 pallets op elkaar te bevestigen. Leg er 1 groot kussen op en verder aanvullen met kleine kussentjes als ruggensteun en klaar is je hoekje. Simpel! Verdere aankleding ligt in je eigen handen. Je kan gebruik maken van een lichtsnoer, hangende plantjes, pompons, kaarsen etcetera. Allemaal accessoires die het plaatje compleet maken.

Vloerkleed

Als je het hebt over binnen- en buitengevoel dan is een vloerkleed voor buiten nu echt helemaal hip. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Het geeft een hoekje net wat meer aankleding en body en het makkelijke van dit soort vloerkleden is, ze zijn gemaakt voor buiten en kunnen dus tegen regen.

Hangmat

Iets wat al zo ontzettend lang bestaat en elk jaar weer verder gemoderniseerd wordt is de hangmat. Het blijft een item dat, denk ik, nooit geheel zal verdwijnen. Inmiddels zijn er hele eigentijdse versies hiervan, zoals heerlijke hangstoelen. Als je ze alleen al ziet ben je verkocht en wil je er heerlijk in gaan chillen, toch?

Tipitent

Vanaf het moment dat mijn kinderen geboren werden had ik de wens om ooit een keer een tipitent voor hen te kopen. Afgelopen jaar kon ik eindelijk dit doel afvinken doordat een creatieve vriendin deze wilde maken voor mij. En o, wat ben ik hier blij mee! In de winter staat hij bij mijn zoon op zijn kamer en in de zomer verhuist hij naar de tuin. Het is een geweldige speelplek voor de kindjes, hoe oud ze ook zijn. Altijd een succesnummer dit soort tenten. En ook op momenten dat de kinderen niet thuis zijn, dan nog kan ik genieten van dit mooie item in de tuin.

Buitenhaard

Als laatste ook nog een item wat niet weg te denken is in een tuin, een buitenhaard. Als het in de avonduren al wel afgekoeld is maar je hebt nog geen zin om naar binnen te gaan, steek dan lekker deze haard aan. Heerlijk dagdromen met het oog op het vuur of lekker kletsen met vrienden eromheen. Ik hou van dit soort momenten. Een echte sfeermaker voor in je tuin!

Geniet zoveel je kan van de mooie zomerse dagen in je eigen tuin!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply