Diner Food

Noedelsoep

Yes, tijd om een top avondreceptje met je te delen! Deze noedelsoep is te gek namelijk! Ik hou persoonlijk wel van een soepie op zijn tijd maar heel eerlijk gezegd echt niet wekelijks ofzo. Maar deze maaltijdsoep gaat overal dwars doorheen en staat bij mij persoonlijk echt met stip bovenaan. Zelfs zo lekker dat ik hem op mijn verjaardag zeker wilde eten. Hier thuis zijn we er alle 4 helemaal dol op!

Ga eens out your comfortzone en maak deze heerlijke soep. Laat je niet afschrikken door de eetlepel (geen theelepel!) sambal. Na 2x hoesten bij de eerste happen waren onze kids snel om en waren ze hoorbaar aan het genieten van deze soep. En heb je, net als hier thuis, iemand die niet zo van gamba’s houdt? Dan is de soep ook zeker heerlijk zonder deze kanjers. Lekker met een stukje naanbrood of stokbrood erbij en klaar is je gezonde avondmaaltje met een berg gezonde groente. Gewoon enorm lekker…..

Wat heb je nodig? 2 personen

  • 1 l visbouillon
  • 250 gr gamba’s
  • 400 gr Japanse wokgroenten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sambal
  • 1 el sojasaus
  • 100 gr tauge
  • 150 gr rijstnoedels

Hoe maak je het?

Als eerste start je met de visbouillon. Breng deze aan de kook en voeg de sambal en sojasaus eraan toe. Draai het vuur helemaal laag.

Fruit het teentje knoflook in een koekenpan en doe er daarna de wokgroenten bij. Bak dit alles tot de groenten zacht zijn geworden (ong 10 min).

Als de groenten bijna gaar zijn, doe je de rijstnoedels en gamba’s bij de visbouillon. Laat deze 3 minuutjes koken in de bouillon.

Schep na 3 minuten de rijstnoedels in diepe kommen. Leg hier de taugé en Japanse wokgroenten er bovenop.

In de tussentijd zijn de gamaba’s ook gaar en kan je deze ook verdelen over de kommen. Schep als laatste de bouillon er overheen. En klaar ben je!

Laat het meer dan smaken!

Bron: https://ohmyfoodness.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply