
Ja, je leest het goed; oliebollencake! Met het oud&nieuwfeest voor de deur heb ik geen doodgewone oliebollen voor je, maar een variant hierop. Ik zag dit recept van Lekker en Simpel op pinterest voorbij komen en dacht meteen; die MOET ik gewoon maken. Ik was super nieuwsgierig of dit iets was namelijk. En dus heb ik deze oliebollencake gisteren even tussendoor gemaakt. Zo makkelijk te maken is deze oliebollencake dus…. en hij moest natuurlijk even getest worden voordat ik hem op mijn blog kon zetten. Heel vervelend;). De oliebollencake is meer dan goedgekeurd, dus hier komt het recept ook voor jullie!
Oliebollencake
Wat heb je nodig?
- 1 pak oliebollenmix
- water
- 1 appel
- bloem
- 1 tl kaneel
- evt rozijnen
Hoe maak je het?
Maak de oliebollenmix volgens de bereidingswijze van de verpakking. Schil vervolgens de appel, verwijder het klokhuis en maak kleine stukjes. Roer in een kom de appelstukjes door wat bloem. Dit voorkomt dat de appelstukjes allemaal naar beneden zakken tijdens het bakken.
Meng de appelstukjes en kaneel door de oliebollenmix. Voeg ook eventueel de rozijnen toe aan het beslag. Denk de kom af met vershoudfolie of een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek in huis.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de oliebollencake 25 minuten in de oven.
Serveer de oliebollencake met poedersuiker en dan kan het smullen beginnen!

Dus, wil je wat anders dan simpele oliebollen op tafel zetten en vooral origineel voor de dag komen? Niet meer verder kijken en gewoon deze lekkere cake maken. Succes verzekerd, echt waar!
Recept: Lekker en Simpel https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/
No Comments