Ontbijt

Ontbijtappeltaart

Jahoor, na mijn vorige recept van de gezonde scones is het nu tijd voor mijn tweede HAPPY EASTER BITE op deze vrijdag. En o, wat is deze weer heerlijk!!!! Ik heb hem al eerder natuurlijk getest en er zijn al een aantal vriendinnen aan de haal gegaan met dit recept. Het gaat als een lopend vuurtje dus dat zegt genoeg. Een heerlijke ontbijtappeltaart voor bij je paasontbijt/brunch. Een waar feestje als ontbijt. Wie wil dat nou niet? Ik weet zeker dat je hoge ogen scoort als je deze op tafel zet.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram havervlokken
  • 6 el honing
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 3 el rozijnen
  • 250 ml magere kwark
  • 100 gram kokosolie
  • springvorm 24 cm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maal 150 gram van de havervlokken in een keukenmachine tot meel.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe de havermeel samen met de overgebleven havervlokken, 4 el honing en de kokosolie in een kom en kneed dit alles tot een deegbal.

Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem van de vorm. Zorg dat de hele bodem bedekt is en dat de randen ongeveer 2 cm hoger zijn.

Zet de taartbodem voor 20 min in de oven tot deze goudbruin en knapperig is. Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen.

Schil de appels en snijd ze in plakjes. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de appeltjes, samen met de kaneel en rozijnen 5 minuten op laag vuur.

Meng ondertussen de overgebleven honing met de voorgeschreven hoeveelheid kwark.

Verdeel de kwark over de afgekoelde bodem en maak af met de appel en rozijnen. En tada! Dat is je overheerlijke ontbijtappeltaartje! Laat het smaken tijdens je paasontbijt/brunch!

De bodem kan je ook heel gemakkelijk de avond vooraf maken. Dan hoef je alleen ’s ochtends de kwark en appeltjes klaar te maken. Super easy! Deze taart is heerlijk als ontbijt maar kan ook prima eventueel op een feestje of als nagerecht geserveerd worden. Je kan er dus alle kanten mee op! En lekker healthy. Ook geen onbelangrijk detail ;).

Mocht je een grote taart teveel vinden? Je kan ook een kleinere springvorm pakken (17 of 20 cm) en deel dan alle ingrediënten door twee.

Bron: Boek: Het back on track kookboek, Chickslovefood. https://chickslovefood.com/

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Pips
    5 april 2019 at 17:54

    Kan ik ook gewone boter gebruiken in plaats van kokosolie ze houden hier niet van de kokossmaak

    • Reply
      Zin in anders!
      8 april 2019 at 13:42

      Tuurlijk kan dat! Hopelijk vinden ze het met gewone boter ook lekker! Succes.

    Leave a Reply