Ontbijtmuffins met blauwe bes

Ja hoor, ik heb er weer eentje! Een ontbijtje die je heen goed in een weekend, of ieder ander vrij moment, kan maken en vervolgens mooi in je vriezer kan gooien. Zo’n fijne formule vind ik dat. Met andere woorden; mealpreppen it is! Ik zal je trouwens een geheimpje even vertellen. Ik heb zelfs 1 lade geconfisqueerd tot ‘mijn la’ waarin ik een voorraadje heb liggen van eten waar ik blij van word. Zoals deze bessenmuffins dus! Ik had hem laatst voor de eerste keer gemaakt en ook voorgeschoteld bij de rest van de familie. En zelfs Koen, die niet van yoghurt houdt, heeft hem op en vond hem lekker! Dat vind ik dan weer meer dan grappig en te leuk. Doe er je voordeel ermee en maak hem. Daar word je blij van! Wedden?

Wat heb je nodig? ( ongeveer 8 muffins)

  • 3 eieren
  • 6 – 7 ontpitte medjool dadels (ca 70 gram)
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 4 el kokosolie (gesmolten) of zonnebloemolie
  • 150 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 el fijngehakte hazelnoten of amandelschaafsel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht)

Doe de eieren, dadels, kaneel, melk en olie in een blender en maal alles tot een geheel.

Voeg de havermout, amandelmeel en bakpoeder toe en blijf het mengen tot het een fijn vloeibaar beslag is.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en doe hetzelfde met de bessen. Druk de bessen iets naar binnen in het beslag van elke muffin.

Bestrooi iedere muffin nog met hazelnootkruim of amandelschaafsel en bak ze in 25 minuten in de oven.

Eerst even laten afkoelen en dan…….. genieten!

Bron: https://bettyskitchen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *