Zoet

Overgebleven paaseieren, wat nu?

Misschien herken je het wel. Pasen ligt al weer een paar weken achter ons maar in je keukenkastje ligt nog een kleine (of misschien wel een grote) berg overgebleven paaseieren. Ikzelf hou erg van chocolade (ja ik beken…) en dus ook van paaseieren. Maar echt werkelijk 1 dag na pasen gaat de slot erop en eet ik ze gewoonweg niet meer. En dan zit je wel met de vele paaseieren die net met pasen gevonden zijn bij opa, oma en alle andere plekken.

Voordat ze straks echt niet meer lekker zijn om op te eten wil ik je wat ideetjes geven wat je er nog meer mee kan doen. Als je van bakken houdt en ook nog een eens van chocolade dan heb je al snel een match. Zelf heb ik vorige week wat uitgeprobeerd met het maken van een brownie en chocoladekoeken. Ik maak dit soort dingen wel vaker en stop hier dan lekkere stukjes chocolade in maar heb een deel hiervan deze keer dus vervangen door paaseieren.

Chocoladekoeken:

In deze koeken horen stukken witte en bruine chocolade. De witte chocolade heb ik wel gewoon van een reep gepakt (deze paaseieren waren namelijk al op voordat pasen werkelijk begon….) maar voor de donkere chocolade heb ik dus de paaseieren gepakt. Achteraf bleek dit een goede combinatie te zijn.  De paaseieren die ik heb gebruikt zijn de holle en grote variant (zie foto boven) en is dus van die dunne chocola. Het wordt dan meer een met het deeg wanneer je het bakt. De witte chocolade van de reep is lekker dik en blijft dan ook door de korte baktijd als stukjes heel in de koek. Kopje thee of koffie erbij en genieten maar!

Brownie:

In het recept van de brownie die ik vaak maak horen normaal gesproken alleen stukken pure chocolade. Deze keer heb ik de hoeveelheid hiervan gehalveerd en de andere helft vervangen door paaseieren. Een goede mix want ook dit eindresultaat was goed. Het testpanel was er unaniem over eens dat ook deze versie overheerlijk was.

Maar je kan natuurlijk nog meer met de paaseieren doen die overgebleven zijn van pasen. Denk maar aan het smelten van de paaseieren en hierin fruit dopen, zelf chocolademelk maken, stukjes paasei mengen met roomijs zodat je eigen stracciatella ijs hebt of een klein paaseitje stoppen in een zelfgemaakte croissant. Als je deze laatste variant maakt vergeet dan niet de kleine paasei van te voren even in de vriezer te leggen zodat deze iets minder snel smelt in de oven en zorg daarnaast dat de opgerolde croissantdeeg aan alle kanten goed dicht is. Anders loopt de gesmolten chocolade zo je oven uit. Of heb jij zelf toevallig nog andere leuke ideetjes die aan dit rijtje toegevoegd kunnen worden?

Kortom, laat die paaseieren niet in je keukenkastje liggen maar ga aan de slag!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Judith
  10 juni 2017 at 14:01

  Pindarotsjes ook erg lekker en makkelijk te maken ! Groetjes Judith

 • Reply
  Nelleke
  10 juni 2017 at 18:37

  Die brownies daar eet je je vingers bijna bij op….TE lekker 😜

 • Leave a Reply