Even een waarschuwing aan het begin van deze blog. Ken je overnight oats nog niet, maar ga je dit na het lezen van deze blog wel eens uittesten? Vooral doen; maar let op, je kan er verslaafd aan raken. Geintje natuurlijk hoor maar ow, ow, ow, wat zijn deze ontbijtjes heerlijk. Ik hou van variëren qua ontbijt (en lunch) en dan past dit prima in het rijtje thuis. En weet je, het is nog super simpel, gezond en gemakkelijk ook. Wat wil je nog meer?!
De naam zegt het al, je maakt dit de avond vooraf al klaar, je zet het in de koelkast en de volgende morgen hoef je alleen nog wat vers fruit eraan toe te voegen en klaar is je ontbijt! Heerlijk en super fijn als je weinig tijd hebt ’s ochtends. Hieronder zal ik je vertellen hoe je overnight oats klaar kan maken.
Wat heb je nodig?
- Havervlokken
- Melk (mag ook amandelmelk of sojamelk zijn)
- Griekse yoghurt (deze is steviger en dikker dan gewone yoghurt)
- chiazaad en/of lijnzaad
- evt zoetstof zoals agavesiroop, ahornsiroop, vanille extract of honing
- lege glazen pot met deksel (a 200 of 250 ml)
- fruit naar keuze
Stap 1:
Vul de glazen pot voor ongeveer 1/3 met havervlokken, 1,5 theelepel chia zaad of lijnzaad en giet er dan een beetje melk op totdat de havermout net onder staat.
Stap 2:
Voeg 1/3 deel yoghurt toe (de pot is nu voor 2/3 gevuld) en doe de deksel op de pot. Schud de pot zodat alles zich goed mengt.
Stap 3:
Zet het in de koelkast voor minimaal 1 nacht
Stap 4:
Voeg de volgende dag vers fruit nog toe en smullen maar!
Overnight oats bestaat onder andere dus uit yoghurt en havervlokken en kan je er verder oneindig mee variëren. Hieronder zal ik je wat voorbeelden hiervan geven.
Rode bessen:
Voeg een halve geprakte banaan en 1 tl kaneel voordat je hem in de koelkast zet. Voeg s ochtends nog rode bessen toe.
Framboos/vanille:
Voeg frambozen en 1/4 tl vanille extract toe aan het basisirecept.
Appel/kaneel:
1/3 appelmoes, 1/2 tl kaneel en 1 tl honing.
Blauwe bessen/ahornsiroop:
2 tl ahornsiroop en de rest aanvullen met blauwe bessen.
Laat het smaken!
No Comments