Paasdeco!

Nog maar een paar weekjes en dan staat het paasweekend weer voor de deur. Onze kinderen staan al te popelen om dan weer paaseieren te gaan zoeken. Jullie kids ook? Om alvast in de paassferen te komen heb ik een aantal creatieve dingen gemaakt als decoratie in huis. Wel natuurlijk net even wat anders dan waar je aan eerste instantie aan denkt met paasdecoratie.

Eiernestje

Voor dit ideetje heb je als eerste een ongekookt ei nodig. Je begint met het maken van een opening aan de zijkant van het ei. Wel voorzichtig want je wilt niet dat hij geheel over de breedte doorbreekt. De vulling van het ei laat je vervolgens eruit lopen, waarna je de eierschaal laat drogen. Wees voorzichtig met de volgende stap want je moet namelijk met een naald een gaatje maken aan de bovenkant van het ei. Je haalt er vervolgens een draadje doorheen en zet dit met een knoopje vast aan de binnenkant van de eierschaal. Op deze manier kan je hem namelijk ophangen. Wel zo leuk toch? Als laatste vul je het ei met wat stro en een mini (kwartel)eitje of zoals ik heb gedaan met een dragee eitje (nu in vele supermarkten te vinden).

Eier-plantenpotje

Dit idee is eigenlijk heel simpel. Pak gewoonweg een helft van een eierschaal om er een voorjaarsbolletje (blauwe druif, narcisje), of zoals ik heb gedaan een kruid in te planten. Je kan de eierschaal in de gewone kleur houden maar je kan hem vooraf ook in een ander gewenste kleur spuiten. Net wat jij leuk vindt. Met dit idee breng je echt het voorjaar in huis!

Eierhaasje

Heb je genoeg geduld en zin om even te freubelen? Maak dan van ijzerdraad hazenoortjes en plaats deze om een ei heen. Super cool gezicht geeft dit!

Eierlichtje

Voor het laatste idee gebruik je weer een deel van je eierschaal maar nu als waxinelichthoudertje. Hoe simpel kan het zijn toch? Ook hierbij kan je eventueel de eierschaal in een gewenste kleur spuiten.

Eieren zijn natuurlijk lastig om neer te zetten qua decoratie maar ook daar zijn oplossingen voor. Je kan natuurlijk een deel van onderkant van je eierdoosje gebruiken en die gewoonweg gebruiken als houder. Vroeger zou je dat echt niet gedaan hebben maar in deze tijd mag dit ook gewoon gezien worden als deel van je decoratie. Mocht je toch net even wat anders willen, dan kan je door middel van houten kralen een soort eierhouder/eierdop maken (zie mijn laatste foto). Je pak een touwtje en rijgt daar de kralen aan. Knoop de uiteindes aan elkaar en klaar is het! Je kan de kralen ook nog altijd door je kinderen laten verven of je stempelt op iedere kraal nog een letter om zo het woord pasen erop te hebben staan. Laat je creativiteit er maar op los!

Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie gegeven om je huis een kleine andere knipoog te geven in deze paastijd. Je krijgt er in ieder geval een vrolijk gevoel van! Want als pasen in zicht is, komt ook de lente eraan. Iets waar velen naar uitkijken volgens mij. Ik in ieder geval wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *