DIY

Pennenbakjes

Voor leuke DIY (Do It Yourself)  hoef je echt niet altijd zo moeilijk na te denken, besef ik me steeds maar meer. Let maar eens op dit idee.

Je bent aan het koken en hebt een leeg blikje in je handen. Mijn gedachtes sloegen meteen op hol en ik dacht, “wat kan ik hier nu eens mee doen?” Zonde om deze weg te gooien namelijk. Aangezien onze jongste net een bureau op zijn kamer had gekregen en er onder andere nog pennenbakjes ontbraken, bedacht ik me dat ik deze heel makkelijk zelf kon maken van deze lege blikjes. En zo begon mijn volgende project.

Hoe ga je te werk?

Wat je als eerste moet doen is verschillende formaten blikken verzamelen en ontdoen van de wikkel. Zorg dat deze blikken vervolgens helemaal schoon zijn. Daarna kan je aan de slag met de verf in de kleur naar wens. Ik heb verschillende deco verf van de Action gekocht en heb deze in verschillende varianten op de blikken geverfd. Je merkt vanzelf hoe vaak je de verfkleur moet herhalen om het goed gedekt te krijgen. En elk blik is anders heb ik gemerkt. Daar moet je gewoon zelf even achter komen. Maar eerlijk is eerlijk, het resultaat is, al ik het zelf zeg, super leuk.

Nu ik deze blog aan het schrijven ben bedenk ik me nog allerlei andere dingen die je met dit soort blikken kan maken. Denk aan het maken van een lamp, drumstel, gebruik ze voor het oeroude spel blikkengooien of schiet deze blikken met (water)pistolen omver.  Wat ik laatst ook heb gedaan is de kinderen ieder een blik laten versieren met verf, lintjes en andere versiersels. Snoepjes erin en je hebt een leuk origineel cadeautje voor iemand speciaal.

Hoe het in eerste instantie gewoon afval lijkt, is het even later iets waar je erg leuke dingen van kan maken. Super simpel maar super leuk!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Leonie Borger
  6 juni 2017 at 20:50

  Wat een leuk idee Carlijn! Super gaaf om je blog te lezen! We spreken snel een keer af voor een kop koffie🤗

  • Reply
   Carlijn
   8 juni 2017 at 08:03

   Dank je wel Leonie! Gaan we doen. Dan zorg ik voor iets lekkers bij de thee/ koffie. Wie weet heb ik dan net iets nieuws gebakken en moet jij hem ff testen of ie op mijn blog gezet kan worden… Deal?

 • Reply
  Elly
  7 juni 2017 at 08:14

  Wat een leuk idee!

  • Reply
   Carlijn
   8 juni 2017 at 07:59

   Dank je wel Elly! Leuk om te horen.

  Leave a Reply