
Een koek als ontbijt of als tussendoortje. Ik hou ervan. En deze keer niet met appel of banaan maar wel met peren (die toch op moesten). Uit een boek van Pauline’s keuken vond ik dit receptje en ik moet zeggen, hij is erg lekker. Lekker fris en meteen vullend ook nog. Ik zeg, blogwaardig! Dus doe er je voordeel mee ;).
Wat heb je nodig? (8 stuks)
- 150 gr havermout
- 2 eieren
- 2 peren
- 60 gr gemengde ongezouten noten
- 2 el kokosolie
- 2 tl kaneel
- snuf zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een keukenmachine erbij en mix kort de havermout met de eieren. Het hoeft hgeen heel glad beslag te worden. Grof is juist lekker!
Smelt de kokosolie en voeg deze toe.
Rasp de peren grof en roer deze door het mengsel.
Hak de noten grof en voeg deze ook toe.
Als laatste nog een snufje zout en kaneel erbij. Roer alles nog een keer goed door elkaar en stort het daarna in een met bakpapier bekleedde brownievorm of kleine ovenschaal.
Bak de koek in ongeveer 45-50 minuten af in de oven.
Laat de koek goed afkoelen en snijdt er dan vierkanten of repen van. Smakelijk!


Bron: boek Feel goog food, Paulines keuken
No Comments