Food

Perentaartje

Wow, ik gooi het er maar meteen uit; wat is dit peren ontbijtje lekkerrrr! Dit is een perfect ontbijtje als je peren hebt liggen die al net wat aan de zachte kant zijn. Zodra er hier in huis fruit ligt wat net te rijp is geworden gooi ik ze mooi in een van mijn baksels of ontbijtjes. Dan hoef je niks weg te gooien en heb je er een heerlijk cake, smoothie of in dit geval ontbijttaartje voor terug. Ideaal!

Let wel, het recept is in no time (race against time phrase) (= 5 min!) gemaakt maar het taartje moet nog wel 20 a 25 minuutjes de oven in. Plan dit heerlijke ontbijtje dus goed in je doordeweekse ochtendritueel of maak het lekker in het weekend!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 peer
  • 60 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl kardemom
  • kokosolie om in te vetten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de peer. Snijd 1 kwart peer in reepjes en de rest van de peer in kleine stukjes.

Meng de havermout, eieren, melk en kardemom door elkaar. Voeg hierna de stukjes peer erdoor heen.

Vet twee schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes. Doe nu de overgebleven partjes peer bovenop het mengsel en schuif alles voor 20 a 25 minuten de oven in.

Laat iets afkoelen en geniet vervolgens van deze heerlijke start van de dag. Dit doet een mens goed!

Bron: boek: The breakfast club, Ellen van Gool. https://www.kokerellen.be/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply