Food

Pinda-choco bites

Yes, het weekend staat weer voor de deur! Voor velen betekent dit begin van heerlijke vrije tijd maar er zijn ook genoeg mensen die juist dan moeten werken, net als ik dit weekend. Wat je plannen ook zijn, maak er in ieder geval iets moois van!

En wat een tropisch weer hebben we deze week gehad zeg! Hierbij kan iedereen wel een verkoeling gebruiken toch? Zo ook een lekker tussendoortje als deze. Want dat is wat dit zeker is; lekker, koud, gezond en hoe dan ook een verwennerij voor iedereen! Zorg dat je een bakje met deze heerlijke pinda-choco bites in je vriezer hebt staan, dan heb je altijd iets lekkers bij de hand. Je hoeft deze bites zelfs niet te laten ontdooien want persoonlijk gezegd, ik vind ze rechtstreeks uit de vriezer echt het lekkerst!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt nu? Mooi zo! Ik zeg snel even maken en dan kan je zelf de proef op de som nemen.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr cashewnoten
  • 200 gr dadels zonder pit
  • 100 gr pindakaas
  • 75 gr kokosmeel
  • 40 gr ahornsiroop
  • 120 gr pure chocolade
  • 1/2 tl vanille extract
  • snuf zeezout

Hoe maak je het?

Doe de cashewnoten in een keukenmachine en hak deze heel fijn.

Doe alle ingredienten, behalve de chocolade en zeezout, in een grote kom en kneed alles tot een mooie bal.

Rol de bal uit tot een vierkant, of andere vorm, en leg dit op een plank die in je vriezer past.

Smelt de chocolade au bain marie en schenk deze over de pindakaasbodem. Smeer deze uit met een lepel en strooi er een snufje zeezout overheen. Leg het geheel minimaal 4 uur in de vriezer.

Na deze 4 uur kan je de plak in stukjes snijden en gaan genieten. Heb je veel over? Stop ze in een bakje terug in de vriezer en je heb voor de komende tijd op elk moment van de dag een heerlijk koud tussendoortje achter de hand. Ideaal!

Bron: https://beaufood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply