
Pindakaas-lovers opgelet! Na de havermout dadel koekjes, healthy snicker balletjes en de havermoutkoekjes met chocolade is het nu tijd voor een iets heel anders deze maand. Deze pindakaas bites zijn anders maar zo super lekker! En terwijl ik dit recept voor jullie type besef ik me een ding. Alle gezonde tussendoortjes die ik jullie voorschotel deze maand zijn echt echt echt mega simpel te maken. Alles bij elkaar mikken, mengen en hop; klaar is het. Simpeler kan gewoon niet!
En vergeet een ding niet na het maken van deze pindakaas repen/blokjes. Ze zijn het lekkerst als je ze meteen eet vanuit de vriezer. Dus deze keer dit tussendoortje niet bewaren in de koekjestrommel, keukenla of in de koelkast. Nee, deze keer kiezen we dus voor de vriezer! YEAH!
Wat heb je nodig? (6 repen of 12 blokjes)
- 120 gr havervlokken
- 6 el pindakaas
- 2 el honing
- 2 el kokosolie
- handje ongebrande pinda’s
Hoe maak je het?
Doe de havervlokken, pindakaas, honing en pinda’s in een kom.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg deze vervolgens toe bij de rest van de ingrediënten.
Kneed alles tot een glad beslag.
Doe het mengsel nu in een bakvorm en zet dit in de vriezer.
Na een uurtje kan je alles in repen of blokjes snijden. Bewaar de pindakaas repen ook daarna in de vriezer in een afgesloten bakje. Zo heb je steeds weer iets gezond binnen handbereik!


Bron: Chickloverfood
No Comments