Food

Pizza nacho’s

De decembermaand is gestart en wie mij op social media volgt weet al dat dit een te gekke maand wordt op Zin in anders! Leuk vond ik het namelijk om eens een heus thema aan deze maand te koppelen. Vandaar dat ik deze maand uitgeroepen heb tot December Borrel Bites maand! Wat het inhoud? Iedere zondag in December komt er een blog online met de lekkerste borrel bites die je niet mag missen. Deze laatste maand van het jaar staat namelijk bol van de gezellige eetmomentjes met familie en vrienden en dus genoeg redenen te bedenken om lekkere hapjes te maken. Wie weet kan ik je nog op ideetjes brengen!

Vandaag de eerste zondag van deze thema-maand en dus de aftrap met het eerste recept, pizza nacho’s. Want jeetje mensen, dit is echt super super lekker. Nacho’s kennen veel mensen denk ik wel. Deze variant is net weer even anders ;). In plaats van chips, zoals bij de bekende nacho’s, gebruik je hierbij namelijk wraps of tortilla’s. Het is easy peasy te maken dus ik zeg, waar wacht je op? Hop hop, maken deze eerste DBB!

Pizza nacho’s

  • 4 wraps
  • 3 el gesmolten boter
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  •  1 tl Italiaanse kruiden
  • pasta/pizza saus
  • geraspte kaas
  • 1/2 paprika
  • 75 gr gehakt
  • 1/2 (rode) ui
  • mais
  • basilicum

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de 4 wraps elk in 8 punten

  • Meng de gesmolten boter met knoflookpoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden in een ruime kom. Voeg daar de wrap puntjes aan toe en roer ze rond in de kom. Net zo lang totdat elk wrap puntje wat van kruiden op zich heeft.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wrappuntjes los van elkaar op deze plaat. Bak ze vervolgens 10 min in de oven.

  • Leg de gebakken wrappuntjes nu in een cirkel in een ovenschaal en laat er wat ruimte tussen. Maak 4 lagen boven op elkaar.

  • Giet wat pastasaus over het midden van de wrap stapel en ga dan los met de ingrediënten naar keuze. Kaas mag er natuurlijk niet ontbreken. Zelf had ik er wat gehakt, paprika, rode ui, mais en basilicum op gedaan. Als alles erop ligt kan hij weer voor 10 minuten de oven in.

  • En dan is er nog maar 1 stap te gaan en dat is genieten van deze borrel bite, pizza nacho’s!

 Nogmaals, een echte aanrader voor iedereen. Jong en oud, velen zullen er gek op zijn. Dat weet ik zeker! Lekker voor sinterklaasavond, kerst, oud en nieuw maar ook op een doodgewone zondagmiddag of lekker voor s avonds op de bank. Het kan allemaal. Geniet er in ieder geval van.

Volgende week zondag volgt de volgende DECEMBER BORREL BITE! Zie ik je dan weer? I hope so.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply