
Goedemorgen op deze mooie zondag! Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen is er eentje in de categorie: “heerlijk voor erbij”! Echt een die niet mocht ontbreken bij de December Borrel Bites. Het Plukbrood! Ik heb dit al vaak voorbij zien komen op bijvoorbeeld Pinterest en het stond al lang op mijn lijstje om eens te maken en deze week was het zover. In een megadrukke tijd als deze is dit een ideaal hapje om te maken. Super lekker en heeeeel makkelijk te maken. Het plukbrood is trouwens ook heerlijk voor bij de pizza nacho’s en de potato snack. Mocht je als voorgerecht een heerlijk huisgemaakte soep serveren? Dan is dit plukbrood er ook echt super lekker bij. Je kan er dus weer alle kanten mee op met deze DBB.
Plukbrood
- stevig rond brood, ongesneden
- groene pesto
- kaas naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het ronde brood horizontaal en verticaal in met een broodmes, maar zorg ervoor dat je het niet helemaal doorsnijdt. De onderkant van het brood moet nog aan elkaar blijven zitten. Trek vervolgens het brood iets uit elkaar zodat er meer “gaten” komen in het brood en je deze makkelijker kan vullen.
Vul het brood nu met de pesto en kaas. Bij deze stap komt het allemaal niet zo precies. Doe het een beetje op gevoel. Met een klein lepeltje werkt het het makkelijkste om de pesto er tussen te krijgen.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg hier het brood op. Bak het brood nu 10 a 15 minuten in de oven. Haal het eruit als de kaas heerlijk gesmolten is.
En dan tada!!!!

Er zijn vele varianten te maken op dit brood door steeds voor een andere vulling te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kruidenboter of bruschetta in plaats van de pesto, of voeg knoflook en ui toe. Je kunt er alle kanten mee op. Een December Borrel Bite die gewoon niet mis kan gaan!
4 Comments
Nelleke
16 december 2018 at 12:18Ziet er heerlijk uit!! En wie wil in deze drukke tijd nu niet iets maken dat super makkelijk is…ik ga het proberen! 😃
Zin in anders!
28 december 2018 at 23:07En inmiddels al gemaakt Nelleke? Dank voor je reactie!
Esther
26 december 2018 at 22:45Dit is echt een aanrader!! Ik heb het ook gemaakt en iedereen vond het superlekker! Bedankt voor de tip! 😃
Zin in anders!
28 december 2018 at 23:04Wauw, wat super om terug te lezen Esther! Dank voor je reactie.