Zoet

Pompoen brownies

Whoop whoop, alweer nummer 3 in deze pompoen themamaand van Zin in anders; Wat te doen met pompoen?! Ik had vorige week al een tipje van de sluier opgelicht dat het 3e recept een heerlijk healthy tussendoortje zou worden en tada hier is hij dan; pompoen brownies! En echt, ze zijn sssuper lekker!!! Misschien een combi die je niet snel zou kiezen in eerste instantie maar ik kan je wel zeggen dat dit recept echt het proberen waard is. Dus niet twijfelen, gewoon doen! Trouwens, ik zeg wel dat het een heerlijk tussendoortje is maar je kan hem zelfs ook als ontbijtje pakken. Hoe top is dat!

Wat heb je nodig?

  • 300 gr pompoen
  • 40 gr amandelmeel
  • 40 gr havermeel of boekweitmeel
  • 100 gr Medjoul dadels
  • 2 eieren
  • 50 gr cacao poeder
  • 20 gr agave siroop of honing
  • 1 el kokosolie
  • 1 el speculaaskruiden
  • 0,5 tl vanillepoeder of 1 tl vanille aroma
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • handje hazelnoten
  • evt extra pure chocolade

Hoe maak je het?

Verwarm den oven voor op 175 graden en vet een bakvorm (16 x 16 of 20 x 20 cm) in met wat kokosolie.

Snijd de pompoen in stukjes en kook deze 10 minuten gaar. Giet het water af en laat de pompoenblokjes afkoelen.

Doe vervolgens de pompoenblokjes samen met alle andere ingrediënten (behalve de hazelnoten en chocolade) in een keukenmachine en maak er een mooi beslagje van.

Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel de hazelnoten en chocolade eroverheen.

Schuif het geheel de oven in en bak deze in zo’n 30 a 35 minuten klaar. Laat hem daarna even een half uurtje staan voordat je je mes erin zet. Laat het daarna meer dan smaken lieve volgers!

Heb jij de eerdere pompoenrecepten, de pompoen ontbijtmuffins en de wrappizza met pompoen, ook al geprobeerd,? Ik hoor graag hoe je ze vond!

Tot volgende week. x

Bron: Oh my pie!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply