Pompoen Chocolate Chips Cookies

Laatst tipte een collega me om de insta van Sannevanlierop eens te bekijken. Nou dat heb ik geweten. Wat een top tip is dit zeg! Ik word echt zo blij van al haar ideetjes en recepten.

Al heb ik geen allergie of iets dergelijks, toch vind ik het meer dan fijn om zo nu en dan glutenvrij, lactosevrij of vegan (of alle 3) te eten. Mijn lichaam wordt er gewoonweg blij van dus waarom zou ik daar niet op anticiperen toch? Sanne laat zien dat je hiermee echt geweldige maaltijden of tussendoortjes kan maken en dat het geen beperking maar een must is om zo te mogen eten! Ik heb al een paar receptjes van haar getest en allemaal waren ze de heeeerlijk. Mijn vorige blog van de gevulde courgette was hier ook al een voorbeeldje van. Dus wees gewaarschuwd, de komende tijd zal ik meer receptjes van haar gaan delen schat ik zo in.

Pompoen is favoriet bij mij in de herfst. Je kan er zoveel mee variëren. In je salade, soep of zoals ik nu heb gedaan, in koekjes. Super lekker en verrassend! Had ik al gezegd dat je echt blij kan worden van eten zoals dit? Ja? Oke, dan zeg ik het nog een keertje ;). Doe lekker met me mee en maak deze kanjers van een koeken. Een waar cadeautje voor je lichaam en geest.

Wat heb ik nodig? (6 koeken)

  • 100 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • 115 gr pompoen puree
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 25 gr plantaardige boter
  • 40 gr pure chocolate chips
  • optioneel: 20 gr kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

Pak een kom en doe daarin de pompoenpuree, boter, havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en evt kokosbloesemsuiker. Meng dit alles door elkaar.

Kneed alles tot een bol deeg.

Voeg als laatste de chocolate chips toe en kneed het nog een keer door.

Verdeel het deeg in 6 stukken en maak van ieder deel deeg een grote koek. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koeken voor 15 minuten in de oven op 185 graden.

Laat de koeken afkoelen en bewaar ze vervolgens in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bron: instagram sannevanlierop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *