Food

Pompoen ontbijtmuffins

Yes, de maand november is begonnen en dat betekent bij Zin in anders dat het weer een heuse themamaand is!!!! Ik heb er enorm veel zin in, hopelijk jij ook?! Dit keer staat het thema geheel in teken van het seizoen, want wie kan er tijdens deze herfst niet om pompoen heen?! Daarom heb ik de maand november gebombardeerd als zijnde Pompoen Themamaand. Of te wel: wat te doen met pompoen? Tijdens deze themamaand zet ik elke week (dit keer elke zaterdag) een recept online van een te lekker pompoenrecept. Zo kun je meteen tijdens de herfstweekenden aan de slag gaan met de recepten. En natuurlijk zijn het niet zomaar recepten, nee, weer net even wat anders dan de bekende standaard recepten;)!

Na deze inleiding van deze super toffe themamaand trap ik af met een heerlijk pompoenontbijtje, namelijk ontbijtmuffins. Ik heb ze afgelopen week voor de eerste keer gemaakt en jeetje, wat zijn deze kanjers onwijs lekker zeg! Nadat ik ze gegeten had heb ik er de hele ochtend nog van nagenoten. Dat zegt genoeg toch?

Wat heb je nodig? ( voor ongeveer 10 a 12 muffins)

  • 250 gram pompoen
  • 250 gram (volkoren) tarwebloem
  • 3 el kokosolie
  • 150 gram ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter (of koop ze kant en klaar ;)). Doe ze in een hittebestendige kom en plaats deze ongeveer 7 a 9 minuten in de magnetron tot de pompoenstukjes helemaal gaar zijn. Prak vervolgens de gare pompoenblokjes met een vork of staafmixer tot puree.

Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron en doe dit samen met de ahornsiroop, de eieren en de melk in een grote kom. Roer goed door met een garde. Voeg vervolgens de pompoenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg nu de tarwebloem, bakpoeder en koekkruiden toe en roer met een spatel dit alles tot een egaal beslag.

Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak ze in de oven af in ongeveer 20 a 22 minuten.

Laat ze volledig afkoelen voordat je ervan gaat genieten!

Een top ontbijtje dat super handig een dag ervoor al te maken is. De overgebleven muffins doe je gewoon in de vriezer voor een volgende keer, of te wel meal preppen. Ik hou ervan! En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over de geur die in huis hangt na het bakken van deze heerlijke ontbijtmuffins. Zo heerlijk!!!!

Kortom, snel aan de gang jullie en bakken zou ik zeggen! Ik ga aan de slag met het volgende pompoenrecept. Tot volgende week hier bij Zin in anders!

Bron: Boek The breakfast club, Ellen van Gool https://www.kokerellen.be/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply