pompoenen 2.0

Ook al is het vandaag super lekker weer, de herfst is toch echt in volle gang en ook Halloween staat weer voor de deur. Dus tijd voor pompoenen! Super leuk. Heb jij ze ook al in huis? Naast een lekkere pompoensoep of het uitsnijden van een gaaf gezicht kan je er echt nog zoveel meer mee. In deze blog geef ik je wat ideetjes om lekker zelf mee aan de slag te gaan.

Vogelhuisje van pompoen

Snijd als eerste een kwart uit je pompoen, hol je pompoen uit en vul deze met vogelvoer. Lekker makkelijk, leuk en echt wat anders. Super cool toch?!

Pompoenen schilderen

Schilder je pompoenen, klein of groot, in kleuren die je zelf gaaf vindt. Je kan hier je eigen creativiteit helemaal in kwijt. Ook kinderen zullen dit super leuk vinden om te doen of pak in plaats van verf ouderwetse wasco krijtjes. Ook dit geeft een super leuk effect.

Heb je grote pompoenen maar geen zin om deze helemaal uit te hollen? Verf er dan gewoon een griezelig gezicht op, of maak -net als ik- spoken van je pompoenen. Om bang van te worden….

Pompoen met wol

Een andere manier van creatief met pompoenen is het wikkelen van wol om je pompoen. Je kan er voor kiezen om dit helemaal of voor de helft met wol te doen. Let wel op;  als je dit om de hele pompoen doet, kies dan wel voor een pompoen met een goede steel aan de bovenkant. Anders is het vanaf de buitenkant niet altijd zichtbaar dat het om een pompoen gaat…

Pompoen met patronen

Vind je deze laatste foto een leuk idee? Pak de boormachine uit de kast en ga aan de slag. Ook hier kan je helemaal je eigen draai aan geven. Het boren gaat echt super makkelijk. Nu nog een kaarsje of lampje erin en genieten maar van het leuke effect.

Genoeg creatieve ideeën om de herfstvakantie mee door te komen, dacht ik zo. Have fun en maak er iets moois van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *