Food Ontbijt

Rabarber ontbijtcake

Laatst vroeg iemand aan mij op welke gezonde ontbijtjes en tussendoortjes ikzelf terug viel. Nou dat heeft ze geweten. Een hele waslijst aan appjes werden doorgestuurd met tig linken naar mijn eigen blog. Niet omdat ik alleen mijn eigen blog zo geweldig vind (vind ik natuurlijk wel…. nee grapje), maar omdat ik gewoon echt alleen die recepten met jullie deel waar ik echt enthousiast over ben. En dus besefte ik dat mijn blog eigenlijk een soort van persoonlijke receptenbook is. Gaaf toch? En jullie kunnen meegenieten van mijn verzameling aan recepten.

En dan kom ik bij mijn tip van vandaag die zeker aan mijn rijtje van favorieten toegevoegd gaat worden. Rabarber t is! Heerlijk met deze zomerse temperaturen! Rabarber doet me ook altijd enorm aan vroeger denken. Misschien dat het recept me daarom ook opviel toen ik de site (idiom site) van Chickslovefood weer eens uitploos. Kortom, tijd voor actie. Hier is het recept!

Wat heb je nodig?

  • 275 gram havermout
  • 190 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 90 gram honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram rabarber

Hoe maak je het?

Verwarm de oven natuurlijk als eerste even voor op 170 graden.

Maal de havermout tot meel met een keukenmachine (of gebruik kant en klare havermeel) en meng dit samen met de yoghurt, eieren, honing en bakpoeder.

Maak de rabarber schoon en snijd er stukjes van van ongeveer 3 cm. Roer 3/4 van de rabarber stukjes door het beslag heen.

Bekleed een cakevorm (25×10 cm) met bakpapier en doe hier het beslag in. Verdeel de overgebleven rabarber als topping over de cake en schuif de cake voor 50 a 60 minuten de oven in.

En dan, als de cake geheel afgekoeld is, snijd hem in plakjes en kan je gaan proeven van dit verrassende ontbijtje. De overgebleven stukjes kan je weer makkelijk invriezen zodat je deze makkelijk kan pakken of een drukke ochtend. Zo geweldig lekker, zo geweldig makkelijk, zo geweldig!

Bron: https://chickslovefood.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply