Rode smoothie

De dag starten met een smoothie is heerlijk, als je het mijn vraagt. Normaal gesproken ben ik gewend een smoothie te maken van yoghurt, fruit en havermout maar ik ben er inmiddels achter gekomen dat juist het toevoegen van groente essentieel is. En dus heb ik gaan testen aan de hand van recepten van Sandra Ysbrandy en ik moet toegeven dat het zeker helemaal niet verkeerd is. Lekker zelfs! Zo lekker dat ik deze met jullie deel. Omdat jullie hem ook gewoon eens MOETEN proberen. Echt!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 sinaaspappel
  • 100 gram roodfruit (diepvries)
  • 1 el notenpasta/pindakaas 100%
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml water

Hoe maak je het?

Halveer de paprika en maak heb van binnen schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Snijd hem in grove stukken.

Schil de sinaasappel en snijdt deze ook in stukken.

Maal nu alle ingrediënten met een blender fijn tot een lekkere smoothie. Verdeel hem over 2 glaasjes en top hem af met wat noten, pitten of (zelfgemaakte) granola.

Hij mag gerust nog wat aan de dikke kant zijn. Dit zorgt er voor dat je hem rustig opdrinkt of zelfs een lepeltje pakt en hem zo op eet. Super goed voor je spijsvertering.

Bron: Boek Eet beter voor minder – Sandra Ysbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *