
Vandaag is het 30 juni! Einde van de maand juni en dus is ook deze salademaand op zijn einde. In deze maand van de salade heb ik jullie zoveel mogelijk getrakteerd op lekkere saladerecepten die alle kanten op gingen. Zo heb je geleerd hoe je zelf een salade kan samenstellen aan de hand van een heus stappenplan in de blog mix en match salade. Ook heb je kunnen genieten van een courgettesalade, een verrassende salade met halloumi en vorige week de overheerlijke pastasalade met carpaccio! En nu als laatste in het rijtje, deze salade met pesto en burrata. Een mooie afsluiter als je het mij vraagt.
Vandaag een laatste blog van een salade maar zeker niet de minste! Burrata is namelijk een mega romig kaasje die denk ik niet iedereen kent, maar die je echt zeker moet gaan proberen. Fijn detail is dat het geen ingrediënt is wat moeilijk te verkrijgen is. Nee, in de meeste supermarkten is hij gewoon makkelijk te vinden. En dan die burrata samen met de zelfgemaakte pesto en ham. Hmmmm, om je vingers bij af te likken. En in 10 minuten staat hij op tafel! Plus, plus en nog eens pluspunten. Ik zou niet weten wat je nog meer zou willen….
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 100 g pistachenoten
- 50 g parmezaanse kaas
- 10 g verse basilicum
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 85 g veldsla
- 80 g serranoham/parmaham
- 1 bol burrata
Hoe maak je het?
Pel als eerste de knoflook en hak grof. Rasp indien nodig de parmezaanse kaas.
Nu is het tijd om de heerlijke pistachepesto te maken. Doe 85 g pistachenoten, 30 g parmezaanse kaas, basilicum, de extra vierge olijfolie en de knoflook in een keukenmachine en mix alles tot een grove pesto. Is de pesto nog te stevig, voeg dan nog een beetje olijfolie toe.
Meng de veldsla, de overgebleven parmezaanse kaas en de ham door elkaar. Roer nu de pesto er doorheen en leg de burrata nu in het midden.
Hak de overige pistachenoten grof en maak hiermee de salade af.
Dat was ie dan! Op naar een mooie zomer met heerlijke salades. Hopelijk heb ik jullie weer genoeg ideeën gegeven deze maand. Ik ben erg benieuwd of jullie er ook zo van genoten hebben. Schroom niet om een reactie hieronder te zetten. Altijd leuk! 🙂


Bron: Chikslovefood
No Comments