Food Zoet

Simpel appelgebakje

Hello 2024!

Wie mij goed kent weet dat ik niet vaak kies voor de weg die de meeste mensen nemen. Nee, dan pak ik lekker een andere weg. Net even anders ;). En dus, waar iedereen je om de oren gooit met goede voornemens aan het begin van het jaar, denk ik bij mezelf; op ieder moment van het jaar kan je starten met een goed voornemen. Als je iets wilt veranderen, dan ga er voor. Of dat nu 1 januari is, 13 maart of 27 september. En dus, omdat iedereen bezig is met lekker gezond eten (wat super goed is!) geef ik jullie mijn eerste receptje van dit nieuwe jaar uit de categorie iets minder gezond. Gewoon omdat ook dat kan. En juist die balans maakt het zo fijn om alles vol te houden.

Dit super simpele appelgebakje is super makkelijk te maken, super leuk om te maken (met kids!) en ook nog eens super lekker. Kortom, SUPER op vele fronten! Dus, ben je nog op zoek naar een leuke kinderactiviteit morgen op de vrije woensdagmiddag? Dit is echt een topper. Een heerlijke variant op de altijd favoriete appelflap.

Wat heb je nodig? (6 gebakjes)

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 2 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ontdooi als eerste de bladerdeeg plakjes afzonderlijk van elkaar.

Snijd elk plakje in elke hoek in op 1 cm van de rand zoals op de foto.

Pak je appels erbij en snijd van elke appel drie ringen in het dikste gedeelte van de appel. Haal in het midden het klokhuis eruit dmv een rondje.

Meng het suiker met de kaneel en haal hier alle 6 de plakjes appel doorheen.

Leg vervolgens elk appelrondje op een los balderdeegplakje en vouw elke hoek bladerdeeg naar binnen.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt eitje en leg ze allemaal op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Schuif ze nu voor 15 minuutjes in de oven en besprooi ze daarna voor serveren eventueel met wat poedersuiker.

Smullen met een hoofdletter S! Maak er wat moois en lekkers van dit jaar. x

Bron: instagram mommy_bloggerin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply