Sinterklaas pakjesavond spel

Herken je dat ook? 5 december, pakjesavond, je hebt het helemaal voor ogen. Gezellig samen zijn en de hele avond pakjes uitpakken die de goedheiligman heeft gebracht. In werkelijkheid ligt het net wat anders, want voor je erg in hebt zijn de cadeautjes in een mum van tijd open en denk je; Oke was dit het al? Volgens mij heel herkenbaar voor velen van ons.

Een tijdje terug stelde ik op social media de vraag waar jullie graag blogs over willen zien in de decembermaand. Een van de antwoorden was een hulpvraag op bovenstaand gebeuren. Hoe kan je voorkomen dat de cadeaus in 5 minuten al uitgepakt zijn? Voor de wat oudere kinderen kan het wel beroemde dobbelspel nog altijd leuk zijn maar voor de kleinere kinderen is dit nog echt te lastig. Ik ben op onderzoek uitgegaan voor deze mini mensjes en heb iets super leuks gevonden, namelijk een ware speurtocht met sinterklaasspelletjes. Gevonden op de blog van  Mamaliefde.

Het wordt een speurtocht genoemd maar je gaat aan de hand van verschillende opdrachten en spelletjes de avond helemaal vullen. Zo moeten de kinderen doosjes inpakken als ware pieten, kun je memory spelen, karaoke, geblindoekt snoepjes proeven etc. Wanneer ze een opdracht goed hebben gedaan mogen ze een cadeautje uitpakken of iets lekkers pakken. Net wat jij wilt. Je kunt het hele spel volgen zoals het beschreven staat maar mocht je het te lang vinden, wat ik ook wel kan begrijpen, dan pik je er gewoon een paar spellen tussenuit die je gaat doen. Super leuke afwisselende avond krijg je op die manier. Hopelijk valt het ook bij jullie in de smaak! Alvast een fijne en gezellig avondje 5 december!

Bron: Mamaliefde, Sinterklaas Pakjesavond Speurtocht met opdrachten.

https://www.mamaliefde.nl/blog/sinterklaasspel-pakjesavond-idee-speurtocht-voorbeeld-opdrachten-kinderen-volwassenen/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *