Nagerecht

Skinny icecream!

The summer is coming!!! En als ik zeg Zomer, dan zeg ik natuurlijk ook IJS! Hoe gaaf is het dan ook als je kan zeggen dat je zelf ijs kan maken! Ja toch? Bij mij stond dit al lang op mijn bucketlist in ieder geval en nu kan ik het afvinken. Yes! Daarbij ook niet geheel onbelangrijk; dit ijs is niet alleen super lekker maar ook nog eens lactosevrij, glutenvrij en 100% vegan. Kortom, super lekker ijs wat je makkelijk, enkel met een keukenmachine, kan maken en wat ook nog eens gezond is. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig? (1 bak ijs)

  • 4 bevroren bananen
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 grote eetlepels 100% pure pindakaas
  • 30 gram walnoten

Hoe maak je het?

Zorg dat de bananen goed bevroren liggen en minimaal 4 uur (of liever een nacht) in de vriezer hebben gelegen.

Haal de bananen een half uurtje uit de vriezer zodat ze goed te mixen zijn. Doe de bananen samen met de kokosmelk in een keukenmachine en meng alles tot een romig geheel.

Breek de chocolade in stukjes en voeg dit samen met de walnoten en pindakaas toe. Mix alles een halve minuut door.

Doe het mengsel in een afsluitbare plastic bak en zet deze een paar uur in de vriezer.

Bron: https://zonderzooi.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply