Food Zoet

Snack koekjes

Weet je wat ik persoonlijk echt zo tof vind? Mensen verrassen die me lief zijn. Vooral op momenten waarop ze het niet verwachten, met net even wat anders dan iets standaards. Zo ook dit verhaal. Een mega goede en lieve vriendin appt me een recept door met het idee dat ze het recept later een keer zelf wilt maken (echt, zonder bijbedoelingen). Hoe leuk vind ik het dan om dit recept eerder te maken voor haar dan dat ze het zelf de eerste keer maakt. Dan staat er bij haar voordeur als verrassing een zakje koekjes van mij en heb ik meteen weer aanvoer voor mijn fijne blog. Zij blij, ik blij. Win win toch?!

Ben alleen wel benieuwd of mijn telefoon nu ontploft met mensen die ‘zomaar’ een receptje doorsturen……;). Kom maar op hoor met die tips en receptjes. Ik kan dit handelen!

Wat heb je nodig? (14 koekjes)

  • 150 g hazelnoten
  • 180 g amandelen
  • 130 g speltmeel
  • 60 ml water
  • 70 ml ahornsiroop
  • 40 gram medjoul dadels (zonder pit)
  • 2 el chiazaad
  • 1 el hennepzaad
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de noten in de blender en mix ze ongeveer 2 minuten tot een fijn geheel.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles nu tot je een kleverig deeg hebt.

Maak 14 balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk elk balletje plat tot de vorm van een koekje.

Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat ze afkoelen en geniet dan een week lang van een koektrommel vol heerlijke gezonde snackkoekjes.

Bron: Rens kroes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply