Snickers oat

Een wat? Ik hoor het je denken. Ja echt; Snickers oat! Super, super lekker ontbijtje om de dag mee te beginnen. Misschien ken de algemene term ‘overnight oats’ wel? Wat gewoonweg inhoud dat je een mengseltje maakt met oa havermout en dit een nachtje in de koelkast laat staan waarna je hem, the day after, nog een mooie topping geeft en meteen kan genieten van een heerlijk ontbijtje. Deze snickers oat komt ongeveer op hetzelfde neer, al is deze de avond ervoor al inclusief topping gemaakt voordat hij de koelkast in verdwijnt. Dus, als je me nog kan volgen, kan je bij deze versie nog sneller aanvallen ’s ochtends. Want deze is geheel kant en klaar als je hem uit de koelkast haalt de volgende ochtend. Hoe makkelijk wil je het ’s ochtends hebben?!

Enne, al doet de naam je anders denken, dit ontbijtje is heerlijk gezond! Nog een reden om er blij van te worden!

Wat heb je nodig?

  • 60 gram havermout
  • 20 gram chiazaad
  • 10 gram maple syrup
  • 10 gram cacao
  • 200 ml amandelmelk
  • 15 gram pindakaas
  • 15 gram gesmolten chocolade (puur)
  • Enkele ongezoute pinda’s

Hoe maak je het?

Zelf gebruik ik voor ontbijtjes zoals deze altijd een leeg jampotje. Is precies de goede maat en ideaal in gebruik.

Meng de avond voordat je dit ontbijtje wilt eten de havermout, chiazaad, maple syrup, cacao en amandelmelk met elkaar. Doe dit door deze ingrediënten in je jampotje te doen, deksel erop en shaken maar.

Draai de deksel er weer even af. Verdeel nu als eerste de pindakaas over het mengsel in het jampotje en daaroverheen de gesmolten chocolade.

Als finishing touch doe je er nog een paar pinda’s bovenop en klaar is ie. Doe de deksel erop en zet de snicker oat een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend is de eerste hap het leukste (en het lekkerste!). Dan mag je de chocoladelaag laten barsten wanneer je de eerste keer je lepel erin steekt.

En laat de je dag heerlijk beginnen!

Bron: Giansnutrition (instagram)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *