
Heel vaak doe ik het niet, maar deze keer wil ik je toch echt een tip geven voor het avondeten. Deze Spaanse maaltijdsoep is echt heerlijk! Hier in huis is hij al een paar jaar een hit en toen ik hem vandaag weer maakte kon ik eigenlijk geen reden bedenken waarom ik hem niet eerder met jullie heb gedeeld. Geen reden dus dat betekent maar meteen aan de slag met het maken van geschikte foto’s en het schrijven van de blog. Ook al staan er nog genoeg blogs in de wachtrij voor jullie, deze heb ik even voorrang gegeven. Gewoon omdat ik er stiekem van overtuigd ben dat hij bij vele van jullie ook zeker in de smaak valt. Tja, en soms moet je gewoon je gevoel volgen (of zelfs iets meer dan soms ;)).
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 200 gram chorizo worst
- 3 paprika’s
- 150 gram uien (= ongeveer 2 stuks)
- 1 tl komijnzaad
- 400 gram kikkererwten
- 350 gram tomato frito
Hoe maak je het?
Haal het vel van de chorizo worst eraf en snijd dit in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
Pak vervolgens de paprika’s erbij en snijd hier reepjes van en snipper de uien.
Verwarm een soeppan en bak hierin de chorizo blokjes 1 minuut zonder boter of olijfolie.
Voeg de paprika reepjes, uien en komijnzaag toe. Bak dit al roerend 3 minuten op hoog vuur.
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Voeg nu de kikkererwten, 750 ml kokend water en de tomato frito toe.
Breng alles aan de kook en laat dit 6 minuten zachtjes borrelen.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
En taaadaaaa!!! Je maaltijdsoep is ready! Smakelijk.


Bron: Allerhande
No Comments