Food

Spaanse mini worstenbroodjes

YOEHOE, heb ik jullie aandacht? Dit moet namelijk echt want deze mini worstenbroodjes zijn gewoon echt de BOM! Wow, mmm, te lekker gewoon; dat waren de geluiden van diegene die deze Spaanse mini worstenbroodjes hadden geproefd. Ik dacht dat ik er erg veel had gemaakt maar in no time (race against time phrase) waren ze op! Dat zegt genoeg en dus wordt het hoog tijd om dit, tot nu toe, geheime recept met jullie te delen. En ja, ze zijn gemaakt van bladerdeeg dus misschien zijn het iets meer saussijzenbroodjes maar dit maakt het wel dat ze super snel gemaakt kunnen worden. Ook een best fijn detail volgens mij toch?!

Dus ben jij diegene die gek is op die heerlijke Brabantse worstenbroodjes? Twijfel niet en maak vandaag nog zelf deze heerlijke, net even andere ;), mini worstenbroodjes!

Wat heb je nodig? (24 stuks)

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 100 g chorizo
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 4 el paneermeel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg.

Maal de chorizo in een foodprocessor fijn (of snijd het héél erg fijn). Meng vervolgens de chorizo samen met het gehakt, 1 ei, fijngesneden sjalotje en de paneermeel tot 1 grote bal gehakt.

Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en maak van ieder deel een worstje dat precies de lengte heeft van 1 plakje bladerdeeg. Leg deze vervolgens op een plakje bladerdeeg en vouw deze dubbel (zoals op onderstaande foto).

Snijd ieder worstenbroodje in 4 gelijke delen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kluts 1 eitje los en bestrijk elk mini worstenbroodje met wat ei.

Schuif dit alles voor ongeveer 20-25 minuten de oven in.

Bron: https://smaakmenutie.nl/

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mieke
    26 januari 2020 at 18:40

    Ziet er lekker uit, Carlijn. Als ik hier bladerdeeg vind, ga ik het maken. Zo lang geleden dat ik worstenbroodjes gehad heb!

  • Leave a Reply