Speculaasbrokken

We zitten middenin de Sinterklaastijd en dus kan het niet anders dat ik jullie nog trakteer op een echt Sinterklaas recept. Speculaasbrokken had ik nog nooit eerder gemaakt en dus ging ik de uitdaging aan. En ik moet zeggen, deze versie vind ik echt lekkerder dan die je kant en klaar koopt in de supermarkt. Waar ik normaal na 1 stukje wel genoeg heb van de sterke smaak van speculaasbrokken, kan ik me bij deze zelfgemaakte brokken niet bedwingen om na het eerste stukje nog eentje te pakken. Maar ach, ze zijn gelukkig een stuk gezonder dan de gewone speculaasbrokken…. En natuurlijk weer super easy te maken!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram kokosolie
  • 250 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 4 el amandelmelk
  • 1 handje (garneer) amandelen
  • zout

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Pak er nu een kom bij en doe daar de speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, koek – en speculaaskruiden, amandelmelk, zout en ge smolten kokosolie toe. Meng dit alles in een keukenmachine of kneed alles met de hand.

Rol alles nu uit tot een plak deeg van ongeveer 1cm.

Druk de amandelen nu in het deeg.

Bak de speculaas nu 20 tot 25 minuten in de oven totdat ie mooi bruin en krokant is.

Laat helemaal afkoelen totdat je alles tot ware speculaasbrokken kan breken.

Bron: Chickslovefood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *