
Heb jij dat ook? De speculaasrecepten vliegen om je oren momenteel. Heerlijk! Of het ligt aan mij en ben ik er gewoon zelf op gefocust. Dat kan natuurlijk ook. Bij mij begint het iig behoorlijk te kriebelen van alle heerlijke recepten die ik zie en wil maken (en op eten….sssst). Wat wil je ook in deze tijd van het jaar! Ik hou ervan! Dus wees gewaarschuwd de komende weken.
Ik had laatst zin om weer eens een nieuw ontbijtreceptje te gaan proberen en bij het eerste boek wat ik pakte viel dit recept meteen open. Oke, is dit een teken? Prima, ik ga hem testen en wel meteen! De volgende ochtend kon ik heerlijk genieten van een lekker plakje speculaasbrood. Jammie…. En de andere plakjes die overbleven gingen gewoon, hop de vriezer in. Lekker voor een andere keer als ik minder tijd heb.
Wat heb je nodig?
- 400 gram volkoren speltmeel
- 10 el honing
- 350 melk naar keuze
- 6 tl speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
Hoe maak je het?
Stap 1 is natuurlijk het voorverwarmen van de oven (175graden).
Doe het speltmeel, honing, melk, speculaaskruiden en bakpoeder (dus eigenlijk alle ingrediënten) bij elkaar in een keukenmachine en meng het allemaal tot een glad beslag.
Pak een cakeblik erbij en bekleed deze met bakpapier om vervolgens het deeg in te doen.
Bak het brood zo’n 50 minuten in de oven tot deze gaar is. Controleer evt met een sateprikker of hij helemaal gaar is.
Laat het speculaasbrood helemaal afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt.
En klaar is je ontbijtje! Smakelijk!


Bron: Chickslovefood – Het vriezerproof – kookboek
No Comments