Food Zoet

Speculoos blondies

Al eerder heb ik heerlijke recepten van blondies met jullie gedeeld zoals de blondies met pecannoten, blondies met framboos en blondies met kruidnoten. Stuk voor stuk zijn ze niet gezond maar wel echt heel erg lekker. Deze keer heb ik er ook weer eentje die in dit rijtje gezet kan worden, speculoos blonies. Gewoonweg een succesreceptje voor elk feestje of elk weekend ;). En ook helemaal in de tijd van het jaar. Want zeg je speculoos dan zeg je herfst, sinterklaas toch? Dus wat let je?!

Wat heb je nodig?

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • snufje zout
  • 275 gram bloem
  • 100 gram speculoos koekjes
  • 100 gram speculoos pasta
  • ter decoratie: extra speculoos koekjes

Hoe maak je het?

Smelt als eerste de boter in een pannetje en mix het daarna met de suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe.

Daarna doe de vanille extract toe en mix alles nog eventjes door gevolgd door de bloem en het zout. Mix alles tot het goed is opgenomen.

Breek de koekjes in stukjes en spatel door het beslag heen.

Verdeel het deeg in de brownievorm en strijk het glad.

Doe de speculoos pasta in het (nog warme) pannetje en verwarm het totdat het vloeibaarder wordt. Verdeel het vervolgens in hoopjes over het beslag heen. Pak een mes erbij en maak een swirl door het beslag heen.

Breek nog wat extra koekjes in stukjes en verdeel ze over het beslag.

Bak de blondie in 25-30 minuten op 200 graden in de oven (boven en onderwarmte).

Laat alles geheel afkoelen en snijdt hem als laatste in stukjes.

Ogen dicht en genieten……

Bron: Laura’s bakery

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply