
De mood van vakantie is top! Nu de meivakantie in volle gang is heb je misschien wel zin om wat lekkers te bakken. Ik kan die bakmood helemaal begrijpen. Daarom speciaal voor jou een lekkere zomerse koek waar je letterlijk je vingers mee aflikt. De koek is namelijk lekker sticky. En ben je, een van de vele mensen, fan van de koek met jam die ik jaren terug online zette? Dan is dit recept ook zeker iets voor jou. Dus duik (samen met de kids) lekker de keuken in, dan heb je straks iets lekkers bij je kofje koffie, thee of ranja!
Wat heb je nodig?
- 75 gram ongezouten roomboter
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 350 gram abrikozen jam
Hoe maak je het?
Klop als eerste de boter en suiker romig.
Voeg dan het ei en vanille extract toe en mix net zo lang totdat alles is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot het een plakkerig deeg is.
Zet het deeg nu minimaal een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Bekleed nu een brownievorm of andere bakvorm met bakpapier.
Smeer nu 2/3 van het koekdeeg in de vorm. Aangezien het behoorlijk plakt is het handig om met een natte bolle kant van een lepel het deeg uit te smeren.
Verdeel nu de jam erover en top af met stukjes deeg wat er nog over is.
Bak de koek in 30 minuten goudbruin.
Laat de koek goed afkoelen voordat je hem in repen of kleinere stukjes snijdt.
En nu samen lekker genieten…..


No Comments