Tarte tatin met perzik

Feest! Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat deze blog de lucht in ging. Voor sommige toen geen nieuws, want die waren meegetrokken in al mijn ideeën en het hele voortraject. Voor anderen was het wel een verrassing dat mijn 3e kindjes, Zin in Anders!, toen geboren was. Niet gedacht dat ik 7 jaar later hier nog steeds achter mijn pc zou zitten om de ene na de andere blog te schrijven. Gewoonweg omdat ik er zelf blij van word. En dat vind ik het aller allerbelangrijkste. Dat ik het, zonder enige druk, nog elke keer super tof vind. Als je het niet erg vindt dan blijf ik hier nog wel even mee doorgaan ;).

Vandaag, op deze feestdag, ben ik de keuken ingedoken en is het ware bakdag geworden. Wat begon met een lekker bakontbijtje (dit recept volgt snel want deze was heel erg lekker….) ging het daarna over naar iets heel nieuws. Nog nooit eerder gemaakt, maar mijn eerste tarte tatin (omgekeerde taart) is een feit! Om het zomerse weer op ons af te roepen heb ik een recept gevonden die hier helemaal bij hoort. Altijd spannend zo’n eerste hap maar hier in huis klonk meteen hmmmmm. Verassend lekker door de perziken en de fluffy cake structuur daaronder. Niet al te gezond deze keer maar wel echt heel lekker.

Wat heb je nodig?

  • 180 gram boter
  • 120 gram bruine (basterd)suiker
  • 4 a 5 perziken
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 240 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 125 ml melk

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

laat 60 gram boter smelten in een pannetje.

Pak een taartvorm erbij van 24 cm. Giet hierin de gesmolten boter en beweeg de bakvorm met boter zo dat de boter de gehele bodem en zijranden heeft geraakt. Laat de boter vervolgens rusten in de bakvorm en verdeel hierover de bruine suiker.

Snijd de perziken in partjes en bedeel deze over de bodem van de taartvorm op de boter en suiker. Zet de vorm even opzij.

Meng nu voor ongeveer 5 minuten in een beslagkom de kristalsuiker en overgebleven boter met elkaar.

Voeg daarna het ei en vanille toe. Meng dit weer.

Daarna nog de bloem, bakpoeder en zout toevoegen en mixen. En als laatste de melk. Nu even blijven mengen tot een mooi egaal luchtig beslag is.

Verdeel dit beslag over de perzikenbodem en maag alles glad.

Zet de tarte tatin nu voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Prik met een sateprikker daarna even in het deeg om te checken of hij gaar is. Is ie gaar? Laat hem dan voor 10 minuten rusten voordat je hem met een bord gaat omkeren.

En tadaaaaa, je tarte tatin is een feit!

Smakelijk!

Bron: insta betterecipes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *