Tomatentapenade

Je denkt er misschien niet zo snel over na maar heel veel dingen, die je kant en klaar in potjes kan kopen, zijn super makkelijk zelf te maken. Zo ook deze tomatentapenade. Heerlijk op een toastje, cracker, stukje ciabatta of turks brood bij de borrel of lunch, bij dipstokjes en onmisbaar op een borrelplank. Gewoon lekker dus en vooral ook leuker om op te eten als je het zelf gemaakt hebt. Tenminste, dat vind ik. Dan proef je gewoon dat je er een potje liefde aan toegevoegd hebt!

Wat heb je nodig?

  • 180 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 10 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Pak je keukenmachine, blender, staafmixer of hakmolen erbij.

Het is heel simpel want je doet alle ingrediënten bij elkaar en maal het tot een geheel. Ga door totdat je de structuur hebt die jij persoonlijk lekker vindt. Hoe langer je maalt, hoe fijner. Vind je hem er nog wat droog uitzien? Voeg dan nog een beetje olijfolie toe.

2 weken is de tapenade te gebruiken zolang je hem in een afgesloten potje bewaard.

Bon apetit! In welke versie je hem ook gaat gebruiken.

Bron: https://www.laurasbakery.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *