Borrelen Diner Food

Tricolore deegstokjes

Wow, dit was echt een feestje om te maken en te eten! Met deze deegstokjes maak je de blits op welk etentje of feestje dan ook. Dus heb je nu de laatste dagen van het jaar nog ergens een plekje over in je agenda? Maak deze te leuke, lekkere stokjes. Hier word je echt mega blij van namelijk.

Wat heb je nodig? (ongeveer 18 stokjes)

  • 200 gram verse spinazie
  • 195 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout
  • 4,5 el olijfolie + extra om te bestrijken
  • 2 el tomatenpuree

Hoe maak je het?

Breng water aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook dit 1 minuut en laat de spinazie vervolgens uitlekken in een zeef. Duw het vocht er goed uit, anders wordt je deeg straks te nat. Je kan ook altijd hierna nog een schone theedoek gebruiken om al het vocht er goed uit te krijgen. Pureer daarna met een staafmixer de spinazie tot een gladde puree.

Pak 3 kommen erbij. Verdeel de bloem, bakpoeder en zout over de kommen.

Kom 1: voeg 3 el spinazie puree en 1,5 el olijfolie toe. Kneed het tot een soepel groen deeg.

Kom 2: voeg 1 el tomatenpuree, 2 el water en 1,5 el olijfolie toe en kneed dit tot een mooi rood/oranje deeg.

Kom 3: voeg hieraan 3 el water en 1,5 el olijfolie en kneed dit een glad deegje.

Verwarm de oven nu voor op 180 graden.

Rol de 3 verschillende soorten deeg afzonderlijk van elkaar uit tot 3 plakken van 3 mm dikte.

Leg nu de witte deeg op de groene lap deeg en daarop weer de rode. Rol nu lichtjes de deegroller erover heen. Snijd nu dunne lange reepjes van ongeveer 1/2 cm uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Draai aan het uiteinde van elke streng deeg zodat er een twist ontstaat en alle kleuren deeg zichtbaar zijn.

Bestrijk met wat olijfolie en bak ze 15 tot 17 minuten in de oven tot ze gaar en knapperig zijn.

Lekker bij soep of op een borrelplank met een lekkere dip erbij.

Bron: tijdschrift Delicious (XL Kerstkoken deel 2)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply