Zoet

Twixtaart

Yes, vandaag mag ik alweer 38 kaarsjes uitblazen! Reden genoeg om weer eens een te lekker recept met je te delen van een te lekker taartje. Of eigenlijk heb ik altijd wel een reden om een bakreceptje met je te delen, of ik nu jarig ben of niet. Toch?!

Pasgeleden heb ik al de gezonde twixrepen met je gedeeld, nu is de ongezonde variant ervan aan de beurt. Hij is echt zo verslavend lekker gewoon. Als je een hapje hebt genomen wil je gewoon meer. Dus wees gewaarschuwd! Nee, erg gezond is hij niet maar echt zo lekker dat je je af en toe echt wel mag verwennen hoor met een stukje van deze te lekkere twixtaart. Dat doe ik in iedere geval wel;)

Wat heb je nodig? (16 personen)

Bodem

  • 80 gram suiker
  • 160 gram boter
  • 225 gram bloem
  • half ei
  • snufje zout

Karamel

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 gram boter
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker

Chocoladetopping

  • 200 gram melkchocolade
  • 40 gram witte chocolade

extra nodig:

  • spuitzak
  • vorm 20 x 20 cm

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Verpak dit deeg in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van je met bakpapier bekleedde bakvorm. Prik er vervolgens met een vork gaatjes in en bak de koekbodem in 25 minuten op 180 graden. Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen.

Voor de karamellaag doe je alle ingrediënten in een grote pan. Zet de pan op een laag vuur en roer totdat de boter en suiker zijn gesmolten. Draai het vuur iets hoger maar blijf continu roeren! Het mengsel gaat nu koken en dikt in. Dit is precies de bedoeling. Zet het vuur uit op het moment dat je de karamel nog net iets te dun vindt. Het mengsel wordt namelijk stijver tijdens het afkoelen. Verdeel de karamel over de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Voor de topping smelt je als eerste de melkchocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten melkchocolade over de karamellaag en ga vervolgens de witte chocolade smelten op dezelfde manier. Doe de witte gesmolten chocolade in een kleine spuitzak en knip het puntje eraf. Zet nu horizontale witte chocoladestrepen op de melkchocolade laag. Met een cocktailprikker maak je nu verticale strepen door de laag chocola, eerst naar beneden en daarna naar boven. Op deze manier krijg je dit leuke patroon. Laat de taart helemaal uitharden voordat je de taart aansnijdt.

Bron: boek Het basisbakboek Laura’s Bakery

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply