Vaderdag

Mocht je er nog niet aan gedacht hebben, komende zondag is het weer vaderdag! Een dag waarop alle papa’s en opa’s lekker verwend mogen worden. Maar ook een dag, net als moederdag trouwens, waarop ik ook altijd denk dat het niet voor iedereen een uitgesproken fijne dag is. Vaderdag kan ook een besef geven hoeveel je iemand mist met wie je graag vaderdag had willen vieren. Doe in ieder geval deze dag iets fijns met iemand, wie dan ook, die je dierbaar is, zou ik zeggen.

Terug bij het principe van vaderdag. Wat voor een cadeautje je ook in de winkel koopt, niks gaat boven een zelfgemaakt gedichtje of knutselwerkje van je kinderen. Mocht je geen inspiratie hebben, ik zal je een paar ideetjes geven die in een handomdraai met hout gemaakt kunnen worden voor papa of opa.

Draadfiguur snor:

Als eerste moet je hiervoor natuurlijk een stuk (steiger)hout hebben om het op te maken. Ik heb zelf gekozen voor een snor maar je kan natuurlijk elk willekeurig figuur hiervoor gebruiken. Je kan maken wat je wilt. Je zorgt dat je een mal hebt van je afbeelding en legt het op het stuk hout. Vervolgens ga je verschillende spijkers om de mal heen in het hout timmeren. Je haalt de mal daarna weg en pakt het touw wat je hiervoor wilt gebruiken. Je knoopt hem om een spijker heen en je gaat willekeurig van de ene spijker naar de andere met je touw totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Eventueel nog een leuke tekst erbij en klaar is Kees!

Boomstam als foto- of kaartenstandaard:

Dit creatieve idee is zo gemaakt. Als je thuis heel toevallig een stuk boomstam hebt liggen, zoals ik, dan kies je een mooie uit en je zaagt er een plak vanaf. Mocht je dit nu niet voor het grijpen hebben liggen dan kan je deze ook vaak makkelijk in een winkel (bloemist, Action ed) kopen. Vervolgens pak je spijkers en slaat deze er een klein stukje in op de gewenste plaats. Ik heb gekozen voor 2 aan de voorkant en 1 spijker aan de achterzijde van de kaart. Op deze manier blijft de kaart of foto ook goed recht staan.

Boomstam onderzetters:

Heb je nog dunne tak van een boom over, dan zaag je deze in een aantal plakjes af en laat de kinderen ze mooi maken, met verf bijvoorbeeld. Ik heb ervoor gekozen om er onderzetters van te maken, maar je kan er ook bijvoorbeeld een gat in maken, touw erdoorheen en je kan hem ophangen of gebruiken als medaille voor papa of opa. Laat je creativiteit er maar mooi op los!

Veel succes met knutselen deze week. Laat de papa’s en opa’s maar mooi verrast worden.

Alvast een fijne vaderdag!

 

 

 

One thought on “Vaderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *