Vijgenkoek met blauwe bessen

Het vijgen-seizoen is begonnen! De vijgen zijn meer dan rijp momenteel. Als je, net als wij, een vijgenboom in de tuin hebt dan word je nu overspoeld met heerlijk verse vijgen!!! Een beetje een vergeten fruitsoort als je het mij vraagt. Het nadeel is alleen dat ze maar korte tijd houdbaar zijn dus alle zeilen moeten bijgezet worden om alle vijgen op originele manieren te gebruiken in alle eetmomenten van de dag. Inmiddels heb ik al ontdekt dat ze heerlijk zijn door de yoghurt, op een rijstwafel met cottagecheese maar ook deze vijgenkoek is meer dan lekker! Ik daag je uit! Ga weer eens uit je comfortzone en begin je dag eens goed met dit te heerlijke ontbijtje!

Wat heb je nodig?

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr (glutenvrije) havermout
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
  • 100 gr appelmoes of 1 banaan
  • 100 gr blauwe bessen
  • 4 verse vijgen
  • 2 el kokosrasp
  • evt pecannoten

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden en vet je springvorm in. Zelf gebruikte ik een quichevorm met losse bodem van 35 x 12 cm.

Meng de havermout, amandelmeel, kaneel, zout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker of ahornsiroop in een kom goed.

Voeg daarna de eieren toe.

Prak de banaan tot moes (of gebruik de appelmoes) en meng dit door het beslag. Als het beslag te vast is kan je er een scheutje (plantaardige) melk toevoegen.

Roer als laatste de blauwe bessen door het beslag en giet deze vervolgens in je bakvorm.

Pak de vijgen erbij en snijd ze in plakjes. Leg deze mooi bovenop de koek.

Bestrooi de koek nog met de kokosrasp en verdeel de pecannoten erover.

Schuif deze te gek uitziende koek nu de oven in voor ongeveer 40 minuutjes.

Klaar en smullen maar!

P.s. Deze koek is ook weer ideaal om in te vriezen trouwens!

Bron: Oh my pie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *